fredag 15 mars 2024

Är Sverige egentligen en ganska passiv allierad till Ryssland?

 .

Kompletterad 240318.


Fartkameror stjäls ”en masse” i Sverige, utan att den svenska ordningsmakten gör något nämnvärt och synligt åt det. I relativ tysthet låter svenska myndigheter förstå att man nu ska modernisera fartkamerorna till en variant som i ännu högre grad kan trakassera trafikanterna. Inget väsen görs av att orsaken till ”moderniseringen” inte är vare sig hög ålder eller teknikmässig föråldring, utan istället att den svenska ordningsmakten låtit kamerorna stjälas och användas till missiler i Putins terrorkrig mot den ukrainska befolkningen.


Ännu mindre väsen görs av att Sverige genom ”moderniseringen” bjuder in Putins underhuggare att stjäla modernare utrustning som, i likhet med de redan stulna, kommer att användas till att bomba Ukraina, eller möjligen något NATO-land, som vi - åtminstone officiellt - numera är allierade med.


Mycket kan sägas tyda på att vi - som vanligt - i ord är allierade med NATO och i handling är allierade med Putin, åt vilken våra politiska banksters ostraffat tvättat stöldgods.


Det har nog funnits en tid under vilken man för dylikt agerande skulle åtalats för landsförräderi, men den tiden tycks vara förbi. Problemet för allmänheten, befolkningen, är att när ett ökande antal - och högt uppsatta - är kriminella kan inga - eller åtminstone ytterst få - grova brott begångna inom den offentliga sektorn i allmänhet och rättsväsendet i synnerhet, klaras upp och kriminaliteten i den offentliga sektorn därmed inte stävjas.


Det har säkert sitt värde att ganska obetydliga bondeoffer görs på låg nivå i poliskåren, innebärande att ett par långfingrade poliser med förskingrat knark i kaffeburkar, får vara symboler för att stävjandet av den grova kriminaliteten inom polisen och rättsväsendet har inletts. Men några stora effekter ska man nog inte förvänta sig, särskilt inte vad gäller den grova brottsligheten på hög nivå. Tvärtom kan de senare haft sitt finger med i spelet när kaffeburksunderhuggarna kastats till vargarna.


Är Sverige en passiv allierad till Ryssland? Vi är nog inte det som nation, men de svenska gangsters som gjort skurkaffärer med Putin och hans anhang och vilka ännu återfinns på inflytelserika positioner i Sverige, har mycket lite att sätta emot när deras ryska kumpaner återkommer och påminner om att väntjänster kräver gentjänster.


Innan man löst problemet med att svenska fartkameror egentligen är missiler på väg mot Ukraina - om än de tar omvägen via svenska vägar - bör inte mer svenska skattemedel strös ut över låtsas-fartkameror - hur ädelt motivet att trakassera svenska trafikanter än framställs av Putins ”fixare”. Med andra ord: Inga fartkameror installeras innan de ryska stölderna kan stävjas!


Falun fredagen den 15 mars 2024

Mikael Styrman

.

Inga kommentarer: