tisdag 19 mars 2024

Omlastning Rottneby

.

Agerandet på filmen och bilderna på nästa fil överrensstämmer mycket väl med hur det ofta går till vid distribution av narkotika från våra större städer och ut i landsbygden.

En kurir från någon av våra storstäder smygparkerar i reservatsparkeringen södra insynsskyddade ände, för att inte onödigtvis upptäckas från gården. Men i det här fallet sker det först efter att han konstaterat att det på Zäta-krogs parkering fanns för mycket nyfikna ögon. Godset stuvas om, från undangömt under transport, till lättillgängligt för distribution, varefter egendomen raskt lämnas.

RLR56U, PB, SKODA, BLÅ, 2023, I TRAFIK, 230531, HYRBIL, EUROPEISK BILUTHYRNING AKTIEBOLAG, SÖDERTÄLJE

De anonymiserade fordonsregistreringarna är en följd av knarklangarnas lobbyingverksamhet och korrupta tjänstemäns och politikers servilitet visavi langarna. Knarklangarna lobbar även aktivt för att deras lyxbilar ska bli ännu anonymare, nu när deras kunder allt oftare stjäl langarnas bilar, för att finansiera sitt missbruk. Naturligtvis är det i de flesta fall okänt för narkomanen som stjäl bilen att den bil han stjäl tillhör hans langare, bara lite högre upp i näringspyramiden. Men det blir väl så, när skiten träffar fläkten.

Det stjäls även exklusiva bilar av välbeställda som inte är knarklangare. Nu höjs röster även från dessa välbeställda om att spaningen mot narkotikalangare ska försvåras genom utökad anonymisering av bilägaren, till besvär för alla andra, för att de ska få han sina bilar i fred.

Jag tycker att det är fel väg att gå för samhället. Den som har råd att hålla sig med lyxbil har också råd att vidta åtgärder för att skydda sin familj och sin bil i hemmet. Passar inte galoscherna kan de alltid hålla sig med en anspråkslösare bil. Det är i vart fall inte rätt att lämpa över skador som deras överdådiga livsstil genererar på andra, i sammanhanget oskyldiga och långt ifrån lika lyckligt lottade människor.

Istället för att gå lyxbilsägandet exklusivt till mötes bör samhället gå i motsatt riktning. Tekniken finns idag. Det borde alltid gå att se av bilregistret vem som för ögonblicket är förare av knarksyndikatens anonymiserade hyrbilar, leasingbilar och firmabilar.

Att vi inte kan se vem som framför en bil med anonymiserad registreringsplåt beror på att lagstiftarna springer knarkmaffians ärenden vare sig de gör det med beräkning eller av oförstånd. Det vill de ju naturligtvis inte kännas vid, men det är naturligtvis den verkliga orsaken.

Falun tisdagen den 19 mars 2024

Mikael Styrman

.

Inga kommentarer: