onsdag 20 mars 2024

Få ändan ur vagnen - gör som Finland

 .

SVT sände ikväll ett mycket bra program från Uppdrag Granskning, om hur den grova brottslighetens slödder tämligen ostört får beröva människor som slitit hela sitt deras livs besparingar. Ett både angeläget och upprörande ämne behandlas mycket bra. En eloge till redaktionen!


Det är för märkligt att Sverige är utsatt för en sådan extremt omfattande och hänsynslös kriminalitet och politiken gapar som fågelholkar utan kunna få någonting substantiellt uträttat.


För att bryta en sådan här destruktiv spiral med hänsynslösa brottslingar kan man inte hålla på och lalla och skruva lite grand på lagstiftningen och sedan skruva lite till, år efter år, utan att uppnå önskvärda resultat.


Man måste göra som finnarna gör - trots att det svider hos dumdryga och självbelåtna svenskar. Man måste dra till så att det slutar. Ge dem livstid, första gången, Reinfeldts och Löfvens importerade patrask.


Sedan - när man nått önskvärda resultat - kan man göra som finnarna brukar få göra, nämligen reglerna tillbaka lagstiftningen lite grand.


Falun onsdagen den 20 mars 2024

Mikael Styrman

.

Inga kommentarer: