tisdag 19 mars 2024

Polis och rättsväsende numera ringdomare

.

Svensk polis och svenskt rättsväsende har degraderats till någon sorts ringdomare i uppgörelsen mellan Kurdiska Räven, Rawa Majid och hans avknoppare och numera konkurrenter, i matchen som numera tycks ha förändrats till att ta så många av den andra sidans släktingar av daga som möjligt. Det vill säga att de ägnar sig åt sin favoritsysselsättning från sitt hemland och försvarar sina tusenåriga traditioner. Åtminstone vad beträffar de nysvenskar som kommer från andra, redan dysfunktionella länder, med numera sönderfallen stat.


Man kan få intrycket av media att inga andra problem finns i Sverige. Visserligen påstås mer än var tionde svensk vara narkoman, men det var visst inget problem med den saken innan den nu pågående uppgörelsen tog fart. När uppgörelsen kring Kurdiska Räven nått i mål, det vill säga när tillräckligt många av den ena sidan är döda så att den inte längre är kapabel att slå tillbaka, kan vi återgå till den tidigare rådande ordningen. Det vill säga att polis och rättsväsende återgår till att i mer stillsam form hålla uppe lönsamheten i narkotikahandeln och håller efter alla som försöker komma upp underifrån och kan tänkas pressa ned såväl lönsamhet som mutor.


Alternativt återgår vi inte alls till den tidigare ordningen utan fortsätter marschen mot sönderfall. Importen av en miljon människor från dysfunktionella länder - dessutom utan någon som helst kontroll - talar starkt för att länder som Mexico, Colombia, Irak, Libyen, Turkiet och Somalia är det offentliga Sveriges nya förebilder.


Från nya rikspolischefen Petra Lundh hörs inte ett knäpp. Möjligen pekar det i riktning mot att hon egentligen inte är någon operativ rikspolischef utan istället politikens torped, med uppgift att förhindra att uppmärksammade och grova politiska brott av misstag klaras upp. Jag tänker på sådana som mordet på Lars Wilks, liket på Norra Begravningsplatsen i Solna, morden på Cattis Falk och Lena Gräns, rättsläkaren och obducenten, de många uppenbart falska domarna mot Thomas Quick, mordet på krigsmaterielinspektören Carl-Fredrik Algernon, sänkningen av Estonia m fl. Utnämnandet av Petra Lundh till rikspolischef är skrämmande likt regeringens tillsättande av en politruk som överrock i Palmeutredningen för att skydda Ingvar Carlsson & Co. Inte lär utnämnandet vara någonting som främjar arbetet mot den grova organiserade brottsligheten. Jag har gärna fel, men hon har väldigt mycket att bevisa.


Fortfarande håller svenska domstolar på och dömer yrkesmördare till extremt korta vistelser på olika sorters uppfostringsanstalter. Må vara att man byter namn på institutionerna, där mördarna fostras mellan jobben, med något års mellanrum. Det finns ju ingen som på allvar tror att ”rättsstaten” försöker rehabilitera yrkesmördare genom att ha dem några månader i statlig förbrytarskola - vare sig den är privatiserad eller ej. Varför inte ta steget fullt ut och låta domarna hålla upp poängskyltar under föreställningens gång, som vid simhopp, backhoppning och konståkning? Det lär väl vara ungefär lika verksamt som de här löjliga påföljderna för extremt grova brottslingar. Brottet är ju i alla fall lika grovt - även om det utförs av en ung människa.


Falun tisdagen den 19 mars 2024

Mikael Styrman

.

Inga kommentarer: