måndag 4 mars 2024

Politikens könsdysfori

 .

Den allt svamligare debatten om hur många kön mänskligheten har rasar vidare. De mest extrema verkar nästan vara inne på att var och och en kan bestämma sitt eget kön.


Jag såg att SD:aren Kent Ekeroth, som rödingarna och anarkisterna har lite svårt för, har sammanfattat problematiken på ett sätt som samtidigt är både enkelt och tydligt, samt får motståndarnas argumentation att framstå i den utomordentligt löjliga dager som de hör hemma i. Han ställde frågan i en debatt i Dalarnas Regionfullmäktige mot en - får man förmoda - kvinnlig, centerpartistisk virrpanna:


- Om jag känner mig som en två meter lång japan - betyder det då att jag är en två meter lång japan?


Självklart har Ekeroth rätt. Mänskligheten har bara två kön. Men tyvärr är naturen inte så där väldigt träffsäker. Ibland kan det till och med resultera i att nya arter uppstår. Nu är det ju inte så i det här fallet. Men genom att naturen inte är så exakt blir vi alla lite olika - allt från maskulinaste maskulin till femininaste feminin. Ibland får det i olika grad plågsamma konsekvenser när en huvudsakligen man, i vissa avseenden blir påtagligt feminin, och tvärtom när en i övrigt kvinna i något eller några avseenden blir påtagligt maskulin. Men det betyder inte att det är ett nytt kön. Det betyder att naturen har haft lite otur i sitt arbete. På motsvarande sätt fungerar det med homosexuella, lesbiska och sådana som är terränggående, dvs kryper över allt.


Det är tyvärr så med naturens precision. Vi råder inte över det. I ett vidare perspektiv driver det - och har drivit - arternas utveckling. Det är därför vi finns och inte är fiskar. Men sådana förändringar av arterna sker inte flera gånger i veckan. De spänner över mycket långa utvecklingstider. Så långa, att innan nästa art uppkommit, eller för den delen nästa kön, har de överbetalda riksdagsmän, främst av kvinnligt kön tycks det, som driver dessa frågor, för länge sedan fått ett jobb som de är kvalificerade att sköta, på en kyrkogård någonstans, av vilken ingenting längre kvarstår.


Ibland kan läkarvetenskapen mildra eller rätta naturens nycker, men människans förmåga att göra underverk i frågan är begränsad. Det finns inte ens någon garanti för att situationen blir bättre efter ett medicinskt ingrepp. Det tycks dock inte hindra att doktor Mengele-kandidaterna går tretton på dussinet - ständigt beredda att mixtra och experimentera med andras kroppar, själar och liv.


Det vore nog bra om vi kunde dämpa den värsta hysterin och lugna ned de värsta självförhärligande galenpannorna och deras gränslösa vilja att leka Gud med andras liv som insats.


Dr Josef Mengele - Dödsängeln från Auschwitz
- ständigt beredd att experimentera
med andras människors liv och kroppar.


Falun måndagen den 4 mars 2024

Mikael Styrman

.

Inga kommentarer: