tisdag 12 mars 2024

Fel dag för klimatkarriäristerna

.

Igår var allt fokus i Sverige riktat mot Bryssel och den symboliska hissningen av den svenska fanan vid NATO-högkvarteret. Det verkar helt ha undgått klimatkarriäristen Greta Thunberg och hennes hov av följare som satte sig just igår vid Riksdagen för att blockera ingångarna, naturligtvis i förhoppningen att under stort ståhej bli bortsläpade därifrån av polisen.


Nu sket det sig eftersom polisen inte alls spelade med i ”Teater Thunberg”. Dessutom hade uppenbarligen inte Gretas curling-föräldrar gjort hemläxan eftersom Greta valde gårdagen för sin och hennes doa-doa-körs show vid riksdagen. De kom på sin höjd tvåa efter NATO-flagghissningen i Bryssel och lommade tydligen modstulet iväg efter några timmar. De får komma tillbaka någon annan dag, när polisen är mer samarbetsvillig.



Team Gretas sedvanliga mediahov, som är den ständigt närvarande tredje lekkamraten, som också parasiterar på klimatfrågan, syntes i vanlig ordning inte så mycket i bild. Förmodligen var de lika modstulna som klimatkarriäristen och hennes hov. De får komma igen i förhoppningen att få spektakulära bilder och filmer som säljer lösnummer och annonser någon annan dag, när Gretas curlingföräldrar hittar på något som upprör mer, så att polisen också är mer samarbetsvillig.

Gretas curlingföräldrar får skärpa sig. Det här är inte bra för Gretas karriär.


Falun tisdagen den 12 mars 2024

Mikael Styrman

.

Inga kommentarer: