onsdag 8 maj 2019

Ateisternas uppehållstillstånd


.
Det pågår en debatt i våra media, eller åtminstone finns det krafter som försöker få igång en debatt i media, om att Sverige, som det får förstås, ska ge uppehållstillstånd till alla som avfaller från islam och därför hotas i sitt hemland. Denna debatt är, hur angeläget det än må vara för dem som hamnar i, eller försätter sig i, en sådan situation utomordentligt blåögd.

Det finns flera tunga skäl till det. Sverige är ett obetydligt lilleputtland i ett globalt perspektiv. Hur gärna man än på UD vill tro något annat. Sverige varken är, ska, eller kan vara någon världsdomare med uppgift att ställa till rätta alla orättvisor, och i våra ögon dumheter, som begås i andra länder. Sveriges förutsättningar att genomföra sådant är extremt begränsade i förhållande till det stora antalet behövande.

Det finns, enligt Wikipedia, ca 1,6 miljarder ”utövare” av islam i världen och ca 10 miljoner svenskar. Svenskarna utgör en dryg tusendel av världens befolkning eller sex tusendelar av antalet icke i Sverige boende muslimer.

Om bara en promille (en tusendel) av världens muslimer tycker att det är en bra idé att avfalla från islam för att det ger uppehållstillstånd i Sverige blir det 1,6 miljoner nysvenskar, att lägga till den övriga invandringen till ett land som ännu har hög levnadsstandard jämförd med stora delar av världen och framför allt: är ett land med dysfunktionell gräns- och migrationskontroll. Bara för att vi ska förstå perspektivet skulle en procent (en hundradel) resultera i 16 miljoner nysvenskar. Nu tror jag inte vare sig på den ena eller den andra siffran men förhållandena ute i världen försämras i rask takt. Jag tror inte att man ska underskatta antalet potentiella muslimer som gärna byter en påtvingad religion mot ett uppehållstillstånd i ett land med bättre levnadsförhållanden.

Det finns angelägnare uppgifter för våra styrande än att delta i någon sorts religionernas krig eller att åter kasta in landet i ett migrationskaos, det ena värre än det andra. Många muslimer har redan sökt sig till Sverige, delvis för att komma undan islams förtryck. Andra muslimer släpar med sig islams makt- och förtryckarapparat eller ser en egen maktbas i ett utvecklat islam i Sverige - ofta statsbidragsfinansierat förtyck av medeltida snitt. Vi behöver inte mer sådana problem. Vi har ännu bara sett början på vad de som redan anlänt kommer att ställa till med.

Falun onsdagen den 8 maj 2019
Mikael Styrman
.

Inga kommentarer: