fredag 31 maj 2019

Maffian har kidnappat klimatet


.
Redan har våra politiker tjatat länge om hur klimatet ska räddas.

- Hur?

Jo, med en flygskatt. Svårare än så är det inte. Och inte viktigare heller.

Samtidigt gör man en mycket stor utbyggnad av Arlanda flygplats, eftersom man förväntar sig en stor ökning av trafiken. Se gärna fredagskvällens Rapport i SVT.

Men man kan inte både säga att man inför flygskatt för att rädda klimatet och samtidigt bygga ut flyget. Då talar man med kluven tunga, eller på ren svenska ljuger man - och luras.

Man använder klimatet som förevändning för att pungslå skattebetalarna på mer av deras pengar som man sedan förskingrar på de mest upptänkliga sätt. Och klimatet det struntar man i.

Vart går pengarna då? Vad behöver banditerna mer pengar till?

Exempelvis går de till att betala Malin Björk, V, en miljon i traktamente, trots att hon redan bor i Bryssel och därför inte är berättigad till något traktamente. Och Jonas Sjöstedt som alltid är pigg på att klanka på företagare och andra som han skyller för girighet, blundar gärna när de egna har händerna begravda ända ned till armbågarna i skattebetalarnas fickor. Han litar på att ”de egna” inte begriper att de blir plundrade av sina ombud. Tala om att se grandet i sin nästas öga, men inte bjälken i sitt eget.

Ett annat exempel är MSB som i lag med den grova organiserade brottsligheten skriver avtal om 30 st ”leksakshelikoptrar” för brandbekämpning, som sedan visar sig vara 10 st och som dessutom ännu lite senare visar sig inte ha några piloter. Anna Bergholm-Söder på MSB förklarar raljant och överlägset för SVT att man "möjligtvis slarvat lite". Jo, jo, 200% är lite i Anna Bergholm-Söders skyddade värld. Sedan fyller hon ut med att det inte har framkommit något som ger anledning att riva upp avtalet. Sådan maktens arrogans kan bara den visa upp som är övertygad om att våra polis-, åklagar- och domarkårer alla bara är ett koppel odugliga attrapper, oförmögna och ointresserade av att sköta sitt arbete och visa sig värdiga sitt förtroende.

Och apropå flyg och klimat: Greta Thunberg tar sabbatsår och skickas av mamma med flyg till USA enligt media. ”Det är nu det ska hända”. Vad är det som ska hända? Ska hon träffa Al Gore?

Falun fredagen den 31 maj 2019
Mikael Styrman
.

Inga kommentarer: