lördag 25 maj 2019

Vår förljugna svenska Goebbels-journalistik


.
Usch så less jag är på att aldrig kunna läsa eller se morgonnyheterna utan att bli manipulerad av dessa uppsåtliga lögner som våra ryggradslösa journalister tillhandahåller.

I Aftonbladet summerar man gårdagens EU-debatt. Men man gör det på ett sätt som känns som att de inte alls tittat på debatten. Visst brukar man säga att sanningen ligger i betraktarens öga, att olika människor kan se samma skeende, men sedan visa sig ha upplevt det helt olika. Men det är nog mest tillämpligt på oss vanliga amatörer. När en erfaren journalist vänder svart till vitt kan man lugnt utgå från att det handlar om något helt annat, nämligen uppsåtliga manipulationer.

TV4 å sin sida använde ett försåtligare sätt att manipulera. Man visade ett flertal ihopbakade klipp med frågor till KD:s representant. Men sedan visade man inte svaren. Därigenom lämnas tittaren med känslan av att frågorna som nationalsocialdemokraterna tjatar om som ett mantra inte fick några svar.

Så trist att våra media är impregnerade med dessa Goebbels-metoder. Sen är det nästan ett utslag av svart humor att dessa media-politruker så ofta och så gärna slår sig för bröstet i inbillad förträfflighet, utmålande sig själva som det fria ordets försvarare. Snarare är de väl det fria ordets dödgrävare.

Falun lördagen den 25 maj 2019
Mikael Styrman
.

Inga kommentarer: