torsdag 9 maj 2019

EU, Ungern, Polen och Sverige


.
I en krönika i Aftonbladet med rubriken ”Svårt för EU att straffa Ungern och Polen” beskriver Wolfgang Hansson tvisten som inte minst svenska politiker högljutt engagerar sig i.

Det tragikomiska i saken är att man på nästan alla ställen skulle kunna byta ut ”Ungern” mot ”Sverige” utan att artikelns sanningshalt skulle påverkas. Den stora skillnaden är, att det gamla pro-nazistiska Sverige tillhör en inre lite finare krets i EU, vilken gärna framhåller sin egen förträfflighet genom att racka ned på andra. De gamla socialiststaterna Ungern och Polen däremot, är de fattiga kusinerna från landet, som ska hålla till godo med att tjäna sina finare kusiner i utbyte mot smulor från deras bord.

Fri rörlighet inom EU är bra, så länge inte de finare kusinernas regeringspartiers och deras kollaboratörers väljares inkomster sjunker, eller deras arbetstid ökar. Riktigt ”fri” rörlighet ska i EU bestämmas av de finare kusinerna och främst omfatta outbildade människor från platser 10-20 länder bort, vilka de fattigare kusinerna ska försörja med hjälp av smulorna från de finare kusinernas bord. Dessutom ska smulorna räcka till att köpa berget av begagnade bilar från de finare kusinerna. För att de ska göra det ger EU bidrag till de fattigare kusinerna för att de ska bygga vägar. Det är mycket smulorna ska räcka till. Frågan är vem de främst är till för?

Falun torsdagen den 9 maj 2019
Mikael Styrman
.

Inga kommentarer: