lördag 4 maj 2019

Liberal skadebegränsning


.
Sent omsider tycks Liberalernas Jan Björklund, eller åtminstone de övriga liberalerna, ha förstått att partiet hoppat i galen tunna genom att göra national-Socialdemokraternas mobbningspolitik visavi SverigeDemokraterna till sin egen. Det har snart förpassat Liberalerna ut ur både Europa-parlamentet och Sveriges Riksdag. Uppenbarligen tycker inte deras väljare att det tyder på något utvecklat sinne för vare sig demokrati eller fair play.

Men nu ska det läkas i elfte timmen. Jan Björklund ska ut på turné med Jimmie Åkesson, eller mot Jimmie Åkesson. Allt beror på hur man ser på saken. Det är väl inte helt osannolikt att de kvarvarande partifunktionärerna tvingat Jan Björklund att krypa till korset och faktiskt debattera med eller mot Åkesson. Räcker då denna ”damage control”? Om man köper denna omvändelse inför galgen beror väl på hur lättlurad man är. Men Liberalerna brukar ju vara lättlurade och dessutom brukar de vara så fina i kanten att de vägrar att vare sig se eller ta i samhällsproblem. Särskilt inte sådana som de själva eller deras kumpaner ställt till med eller är inblandade i.

Många har nog tänkt att SverigeDemokraterna och Jimmie Åkesson avsiktligt ligger lågt eftersom de övriga partiernas förda politik ständigt kolliderar med verkligheten. Men det tror inte jag. Mer troligt är att de fortfarande lider av den av national-Socialdemokraterna påbjudna bannbullan och att många sossetrogna media därför undviker att publicera något om, med eller av SverigeDemokrater. För SD och Jimmie Åkesson är säkert den aviserade debatturnén ett efterlängtat steg mot erkännande och acceptans.

Sammantaget en uppenbar win-win-situation.


Och moderaterna, som också gick i den national-Socialdemokratiska mobbningsfällan, står ensamma kvar på perrongen och undrar vad det var som hände.

Falun lördagen den 4 maj 2019
Mikael Styrman
.

Inga kommentarer: