måndag 20 maj 2019

Utan ärligt uppsåt


.

Med sedvanlig samordning jagar maffians propagandaorgan SD i allmänhet och just nu partiets ledande EU-valskandidat Peter Lundgren inför EU-valet om några dagar. Politiken är ett smutsigt spel brukar det sägas och det stämmer nog. Men allra smutsigast verkar den politiskt kontrollerade journalistiken vara. Undra på att ingen vill bli journalist längre. Dagens journalistiska brottslingar får allt svårare att attrahera efterföljare.

För att komma till stormens öga så verkar det underliggande ärendet handla om att några SD-politiker har haft ett gemensamt sjöslag och i alkoholens dimmor inte varit överens om hur kvällen ska fortsätta - i varsin säng eller i en gemensam sådan. Det var säkert inte helt lyckat, för att uttryckas milt. Men däremot inte särskilt unikt. Det låter ju som vilken firmafest som helst, eller skoldans. Men nu har det ju gått troll i snart sagt alla sorters sexuella initiativ. Toleransen tycks vara i stort sett noll. Alla klumpiga försök till närmanden till det motsatta könet fördöms så kraftfullt att det sexuella umgänget mellan könen riskerar att bli helt polariserat. Det finns snart inga gråskalor kvar annat än svart och vitt, där vitt är celibat och svart är våldtäkt. Ingen man lär sig det sociala spelet för ingen vågar öva. Och kvinnor drillas att bli förnärmade av varje ansats till uppvaktning.

Men handen på hjärtat. Hur många har inte i alkoholens dimmor burit sig omdömeslöst åt och sedan skämts som en hund i många, många år därefter? Oftast går det bra, men ibland går det fullständigt åt helvete. Att bränna alkoholhaltiga drycker är ett uråldrigt folknöje vars ofta outtalade och ibland lite dolda syfte är just att knäppa upp den pryda kragen och agera lite mindre stelt. Varje gång man lyfter glaset är det en utmaning. Ska det gå bra eller ska det gå åt helvete? En del klarar alltid balansgången. Andra lyckas aldrig. Men jag tror att de flesta lyckas för det mesta och råkar vid enstaka tillfällen ut för olika allvarliga sociala katastrofer. Om inte denna utmaning fanns, förenad med intagande av olika preparat i berusningssyfte - vad skulle det då finnas för anledning att berusa sig över huvud taget? Det är många barn som aldrig skulle födas och många äktenskap som aldrig skulle komma till stånd om inte människan av och till ägnade sig åt alkoholintag med olika lyckat resultat.

Jag vågar påstå att det är en mänsklig favoritsysselsättning att roat frossa i andras sociala katastrofer samtidigt som man vid gud hoppas att ingen ska komma ihåg eller få reda på ens egna. De flesta människor har råkat ut för sådana en eller flera gånger i livet. De flesta som påstår annat ljuger. Den som påstår annat och inte ljuger har aldrig levat. Den människan är nära nog perfekt, åtminstone i det sammanhanget. Och varför i all världen skulle vi skicka en perfekt människa, helt befriad från mänskliga fel och brister till Bryssel? Kan en sådan över huvud taget förstå oss andra svaga människor fulla av fel och brister? Vilken nytta kan en sådan perfekt människa någonsin göra i Bryssel för oss andra? Och vad ska den människan över huvud taget kunna hitta på att göra nära alla kollegorna drar sig tillbaka för att i vanlig ordning äta dricka och kopulera på skattebetalarnas bekostnad? Eller när kollegor får det att slå gnistor mot andra kollegor eller medarbetare och tvingas skyndsamt söka upp en toalett i parlamentet för en snabbis på jobbet?

Själv hade jag blivit betydligt mer bekymrad om media hade skrivit att Lundgren hade greppat en i sällskapet om draggen. Men så förljugen är vår maffiakontrollerade mediakår, och så uppfyllda av det som just för stunden är politiskt korrekt, att en sådan händelse knappast skulle tagit sig över pk-medias nyhetströskel. Tvärtom kanske de hade prisat personens fördomsfrihet och avsaknad av homofobi.

Allvarligt talat - vad har det här betydelse för personens förmåga att vara till nytta för sina väljare i EU-parlamentet? Det är väl ändå inte meningen att de ska ha sådana sjöslag i parlamentets plenisalar? Det har väl inte påståtts att de söp i tjänsten?

En sådan här mediastorm några dagar före EU-valet saknar varje ansats till ärligt uppsåt.

Falun måndagen den 20 maj 2019
Mikael Styrman
.

Inga kommentarer: