fredag 10 maj 2019

Inget är som väntans tider


.
Prins Harry och hans maka hertiginnan av Sussex har nedkommit med ett gossebarn. De brittiska rojalisterna gläder sig. De kan aldrig vänta för länge på barn i den kungliga familjen.

I Sverige väntar ”Nya Paulson&Sundström’s Bandit- och Målvaktsgruva UPA”, även känt som Kaunis Iron, på nya julklappar från fattiglapparna, förmedlade av de av den politiska maffian kontrollerade statstjänstemännen.

Bland annat väntar man på besked om att skattebetalarna plockar upp den stora räkningen för en järnväg, från den lilla gruvan med den försumbara livslängden, vilken man fick till skänks från ”Paulson&Sundström’s Bandit- och Målvaktsgruva UPA i konkurs”, även känt som Northland Resources. Ett norrländskt svindlarföretag registrerat på Torontobörsen för att lura investerarna att det var ett stort internationellt företag. Eller rättare sagt överläts det av konkursboet som blev kvar i händerna på maffians alltid handgångne man, Hans Andersson, vid Kaidings Advokatbyrå UPA, efter att Folksams och Swedbanks och Sparbanken Nords sparare svindlats på sina besparingar. En del lät lura sig av lögnerna som målvakterna spred om hur många års produktion de hade sålt och andra plundrades utan att kunna göra något åt det själva, genom att nämnda institutioners ”placerare” med Sundströms benägna hjälp både direkt och via bulvaner, inom och utom landet, satte sprätt på sammanlagt fjortontusenmiljoner kronor, eller 14 miljarder, för sina huvudmän. Allt för att starta en gruva med en tioårig driftstid byggd på uppenbara lögner om dess ekonomiska bärkraft, på en ort där det nästan inte längre finns någon i arbetsför ålder kvar utan till vilken man måste pendla in arbetskraften.

Så småningom kommer förstås skattebetalarna - om staten finns kvar under ordnade former - att plocka upp räkningen för, eller bli de som missköter gruvans lämningar och förgiftar Torne älv. Men det behöver man inte vänta på för besked. Det bara blir så med automatik när den kortvariga rovdriften är slut och även ”Nya Paulson&Sundström’s Bandit- och Målvaktsgruva UPA” går i graven.

Nu närmast väntar man på en annan julklapp, nämligen miljötillståndet. I normala fall skulle det naturligtvis ha trillat in för länge sedan, från ett välsmort statligt maskineri. Nu tar det lite längre tid eftersom amerikanerna stökade till det hela genom att hacka Swedbanks datasystem och röja hur Sundström & Co baserat Swedbank’s verksamhet på att tvätta pengar mm åt bland annat den ryska maffian. Uppdrag Granskning och den övriga korrupta svenska mediakåren har haft fullt sjå med att skicka runt den heta potatisen i munnen utan att bränna sig och inte i onödan röja Sundströms roll för maffians tvätt av pengar från narkotika- och människohandel, mord, stölder, utpressning och andra grova våldsbrott. Det är förståeligt att det välsmorda maskineriet nu vill gå försiktigt framåt en tid innan man beviljar tillståndet till rovdriften i Kaunisvaara utanför Pajala. Men så småningom kommer det naturligtvis eftersom den allmänna uppfattningen i maffiakretsar är att allmänheten inte har längre minne än en höna.

Lite grus i det annars välsmorda maskineriet blev det förstås att FN i veckan presenterade sin utredning och sin prognos som talar om att mellan en halv och en miljon arter väntas utrotas inom 1-2 decennier med svåra återverkningar för allt mänskligt liv, till stor del på grund av just miljöfarlig verksamhet med kortvarig driftstid. Rovdrift med andra ord. Kanske betyder det bara att maskineriet måste smörjas lite bättre…?

Falun fredagen den 10 maj 2019
Mikael Styrman
.

Inga kommentarer: