söndag 5 maj 2019

Religiösa fanatiker tävlar om att vara mest förföljda


.
Uppdaterad 190505, kl 22:54

Som ett led i framför allt det amerikanska militärindustriella komplexets krigsmakande ingår att underblåsa och utvidga det religionskrig som blossar upp än här och än där mellan framför allt kristna och muslimer.

För att rätt förstå vad det är som pågår måste man påminna sig att bara för att det någonstans publiceras en uppgift som inte går att kontrollera, som gör gällande att den ena eller den andra religiösa fanatikern eller religiösa gruppen tagit på sig ett visst attentat är det ju inte säkert att det är sant. Det enda som är säkert är att att någon vill få oss att tro att det är så. 

Religioner finns det många. Världsreligioner några få. De flesta har det gemensamt att deras utövande kräver att vi avstår från vår förmåga till kritiskt tänkande och överlåter åt någon annan tänka för vår räkning. Ofta kräver det nämligen att vi ska ”tro” på något som är alldeles för fantastiskt för att gå att tro på rätt upp och ned. Dessutom är det vi förväntas tro på ofta både osammanhängande, ologiskt och motsägelsefullt. En ytterligare försvårande omständighet är att i toppen på de flesta religioner sitter ett antal farbröder - alltid farbröder - åtminstone alltid män - som är väl organiserade och har underhuggare som hårdhänt bistår dem om någon har problem med att underkasta sig vad de förväntas tro på. Underhuggarna använder sig av metoder som i alla andra sammanhang skulle få oss att kalla dem gangsters eller maffia. 

Av förklarliga skäl är därför ”tron” starkast bland svaga och kuvade människor, ofta outbildade och vidskepliga, inte sällan inavlade. Det är en gammal sanning att man aldrig ska underskatta den dårskap som enfaldiga människor är kapabla till när de uppträder i flock. Det förklarar mycket av den dårskap som de i toppen på religionerna förmått sina underhuggare till genom åren.

Idag såg jag en artikel i Svenskan i vilken en kristen fanatiker med viss emfas förfäktade att just kristendomen är den mest förföljda religionen. Han kan ha lite rätt i det, mest för att människor som räknas som kristna, i hög grad men inte alltid, finns i områden med relativt upplyst och välutbildad befolkning. Men genom seklerna har de kristna missionerat, kristnat och terroriserat andra människor eller religioners utövare med staters och arméers hjälp. Med svärdet i ena handen och facklan i den andra har människor kristnats. Den som satt sig till motvärn har korsfästs, torterats eller bränts på bål. Det må ha avtagit med ökande utbildningsnivå men ännu finns det på sina håll i världen både psykopater och fanatiker även i kristna kretsar.

År 2001 kunde vi läsa om hur de två gigantiska Buddha-statyerna i Bamyandalen i Afghanistan förstörts av talibaner. Muslimer sade rapporteringen då. Som om något sådant var unikt för just muslimer. Men genom åren har kristna många gånger gjort liknande saker. För tjugotalet år sedan var vi till Egypten och besökte där bland annat templet i Kom Ombo, uppfört under den Ptolemaiska tiden i Egypten. Ena sidan av templet är enligt Wikipedia tillägnad guden Sobek och den andra guden Horus. Templet började byggas av Ptolemaios VI (180-145 f.Kr). Andra, bland annat Ptolemaios XIII (47-44 f.Kr) byggde till. Av de rikt av bilder och förmodligen även texter utsmyckade väggarna fanns inte mycket kvar. Mycket var sönderhugget av kopter (kristna). Det är bara ett exempel. Genom seklen har utövare av ett oräkneligt antal andra religioner hårdhänt förföljts av kristna.

Det betyder inte att jag menar att inte muslimer och andra förföljer kristna. Men det betyder att jag tycker att den självömkande tävlan som kristna fanatiker uttrycker nu för att underblåsa det militärindustriella komplexets religionskrig inte är klädsam. Alla våra stora religioner styrs av människor som finner behag i att dra nytta av andras enfald och framtvingade underkastelse. Den ene är inte bättre kålsupare än den andre. Oavsett vilken av religionerna som för stunden får övertaget tycks det sluta likadant. Utövarna av de andra religionerna anklagas för kätteri eller för att vara otrogna osv och deras religiösa symboler förstörs. Bättre än så står det inte till med gudfruktigheten och fromheten. Det är som med vilket gangsterkrig som helst. Det gäller för oss övriga att behålla förståndet och inte låta oss ryckas med av de egennyttiga galningarna och/eller religiösa fanatikerna.

För övrigt instämmer jag i kritiken mot att regeringen beter sig mycket undfallande mot muslimska övergrepp. Det har naturligtvis att göra med att national-Socialdemokraterna fiskar väljare och därför inte vill komma på kant med en stor grupp som muslimerna. Sosseriet har lätt att komma överens med muslimska ledare som också topprider sina kuvade och kan besluta för deras del hur de ska rösta. Det är ju nära nog en parallell till hur national-Socialdemokratin organiserat inflytandet över svenskarna i alla tider. Hindra dem att uttrycka egna åsikter, organisera dem i föreningar och uttala sig sedan för deras räkning genom föreningen. Rösta får de göra i allmänna val vart fjärde år, men bara på listor genom vilka partiet bestämt vilka som kan väljas.

Falun söndagen den 5 maj 2019
Mikael Styrman
.

Inga kommentarer: