onsdag 8 maj 2019

Polisen, brottslingarna och drönarna


.
I dagarna har media uppmärksammat att brottslingarna i Göteborg använder drönare för hålla koll på var polisen är och vad de gör. Lämpliga drönare kostar från cirka tusenlappen upp till cirka tjugotusen, om man köper dem. Kanske gör inte våra brottslingar det, men drönare tycks de i alla fall ha.

Polisen har också drönare. Men enligt de senaste uppgifter som jag råkar ha tillgång till har polisen 3 st drönare att dela på i hela landet och de kostar ca 2 miljoner kronor per styck.

Här har brottslingarna ett betydande övertag. De belastas inte av polisens korrumperade upphandlingsorganisation. Medan polisen bara har råd med några symboliska drönare, finns det inte så liten och obetydlig brottsorganisation att den inte kan ha minst en egen drönare.

Det här är naturligtvis en hopplös slagsida som man bör göra något åt. Samtidigt är det den naturliga följden av när man inte har riktig lagstiftning mot korruption och inte heller bedriver något riktigt arbete mot korruption och framför allt när man låter de korrumperade utreda sig själva. Då blir det så här - självklart.

Falun onsdagen den 8 maj 2019
Mikael Styrman
.

Inga kommentarer: