torsdag 9 maj 2019

EU:s galloperande migrantströmmar löser inte befolkningsexplosionens problem


.
Våra politiker, trängda av opinioner som klyver befolkningen och av media som hänger ut politiker vars ståndpunkter inte ryms inom den av media tillåtna ”åsiktskorridoren” vill gärna flytta frågan om migrantmottagningen till EU-nivå. 

Om frågan hamnar på EU-nivå kan man förvänta sig att alla slussar öppnas av den enkla anledningen att besluten fattas så diffust och så långt från väljarna att politikerna i sitt elfenbenstorn inte behöver vara rädda för att straffas av väljarna.

Bra för politikerna som befrias från ett hot mot sin plats vid köttgrytorna.

Inte bra för Sverige eller resten av EU. Egentligen inte heller bra för de länder varifrån utvandring sker, därför det inte heller löser deras problem. Det pyser bara ut övertrycket så att man kan fortsätta som tidigare.

Det är olyckligt att politiker, media och stora delar av folkopinionen sitter fast i gårdagens världsbild. En världsbild som innebär att man tror, eller inbillar sig, att vi fortfarande lever av jordens avkastning med intakta ekosystem, fiskfyllda hav och hyggligt ordnade förhållanden nästan överallt.

Man har inte märkt - eller lever i förnekelse - och vet inte om att de amerikanska nazisterna bombar sönder fattiga länder, det ena efter det andra, och driver människor på flykten. Man förnekar befolkningsexplosionen i överbefolkade delar av världen. Lösningen på befolkningsexplosionen som ödelägger jorden är inte att expandera den även hit. Lösningen är att återinföra naturens sätt att reglera populationer. Men det klarar inte politiker av att stå för. Kanske begriper de inte heller det? Men om mänskligheten ska överleva som ras, och övriga arter likaså, måste mänskligheten lära sig att rätta munnen efter matsäcken.

Lös därför överbefolkningen där den finns. Expandera inte överbefolkningen till platser där den hittills inte finns. Säg nej till politikernas enkla utväg för att se om sitt eget hus, på bekostnad av att landet och resten av Europa ödeläggs.

Falun torsdagen den 9 maj 2019
Mikael Styrman
.

Inga kommentarer: