tisdag 21 maj 2019

När man tror att det inte kan bli värre


.
När man följer det moraliska förfall som präglar USA kan ibland tänka att landet nått botten. Att förfallet gått så långt att det snart inte kan bli sämre. Men på något sätt hittar man alltid på något sätt att bete sig ännu hänsynslösare och ännu mer omoraliskt. Som nu när Trump utlöst ”nationellt nödläge” på telecom-området för att motivera landets skamlösa behandling av kinesiska Huawei.

Det bär prägeln av en fuskande löpare, på väg att bli frånsprungen, som drar i konkurrenternas tröjor och försöker fälla dem, när de inte själva klarar konkurrensen.

Dessutom har propagandafabriken börjat spy ur sig floskler om hur den ena efter den andra konsumtionsartikeln används för spioneri. I allra högsta grad nojigt. Det är som en sorts McCarthyism på handelns område, vilken innebär att man kan sprida vilket svammel som helst för att skrämma upp även resten av världen till samma noja som man håller de indoktrinerade amerikanerna i. Våra USA-kontrollerade propagandaorgan följer genast upp med ”initierade råd” om hur man ska välja annan mobil än Huawei och hur konsumenterna ska manipuleras att ställa till ett helvete för kineserna genom att reklamera sina mobiler och kräva återköp - för att amerikanska gangsters ändrat reglerna flera månader efter deras förvärv. Den som ska ersätta våra konsumenter är naturligtvis inte kineserna utan de amerikanska gangsters som beter sig helt laglöst. 

Fri handel tycks vara bra - men bara om USA vinner.

Och resten av världen tiger och tittar på fötterna - som vanligt.

Det man bör göra - för att det inte ska bli ännu värre - är att sluta köpa amerikanska varor. Det är det enda språk dessa gangsters begriper.

Falun tisdagen den 21 maj 2019
Mikael Styrman
.

Inga kommentarer: