torsdag 30 maj 2019

Verklighetsfrämmande och korrupt av BRÅ


.
Med pukor och trumpeter har i veckan lanserats att BRÅ studerat sambandet - eller rättare sagt den politiskt önskvärda avsaknaden av samband - mellan ökad invandring och ökat antal våldtäkter. BRÅ:s slutsatser har genast hälsats i Dagens Nyheter, DN, med glada tjut och raljerande kommentarer från den i frågan alltid politiskt servile Jerzy Sarnecki. Även andra kommentarer i DN har luftat lättnad och glädje över att det därmed påstås vara ”vetenskapligt bevisat” att inget sådant samband kan utläsas.

Inledningsvis förefaller det som om redan BRÅ:s utgångsmaterial innehåller stora brister. Hur har exempelvis BRÅ tagit hänsyn till, i sina på målmedvetet utvald statistik grundade bedömningar, att vi har tusentals, kanske till och med tiotusentals invandrare som är ”okända”, som inte alls gett sig till känna, som inte identifieras av någon statistik? Det handlar i stor utsträckning om yrkesförbrytare, grova och mycket våldsbenägna gatubrottslingar, vilka levt utan minsta avsikt att hålla sig inom lag och rätt i sina hemländer och som inte heller har minsta avsikt att framledes hålla sig inom lag och rätt. Det är människor som avsiktligt inte ger sig till känna eftersom de lever i den, för en erfaren svensk ganska naiva tron, att den svenska förvaltningen fungerar så väl, att grova brottslingar inte skulle bli insläppta i landet och inte heller beviljas uppehållstillstånd. För den insiktsfulla svensken, som är medveten om vilka pajaserier våra politiker förvandlat landets statsapparat till, kan det förefalla en aning orealistiskt, nästan barnsligt, att tro att Sverige kan fungera så väl. Men för den som kommer från ett land med en rimligt väl fungerande statsapparat, även i den tredje världen, är ett sådant antagande helt rimligt. Det är därför inte alls konstigt att de håller sig undan. Det är därför inte heller konstigt att de är mycket både brotts- och våldsaktiva och det är inte heller konstigt att den svenska polisen och åklagarmyndigheten inte vågar ha med dem att göra. Istället lägger de ned stora resurser på att utreda, lagföra och döma hederliga svenskar för ”grovt bokföringsbrott”, för att de gett in en årsredovisning för sent i ett vilande bolag. Ett bolag som inte har och heller på många år haft någon verksamhet. Dessa osynliga invandrade människor träffas inte alls av BRÅ:s statistik. BRÅ:s resonemang och dess slutsatser förefaller bygga på antagandet att i huvudsak skötsamma svenskar och grova yrkesbrottslingar från den tredje världen ska vara ungefär lika brottsbenägna. Annars är inte antagandena ”trovärdiga” enligt BRÅ. Sällan har man sett maken till dumheter i en statlig utredning. Men det är som vanligt. Där politiska stollars vilja går in, där går vettet ut.

BRÅ:s resonemang leder osökt till det gamla skämtet om de kommunala städerskorna: Om en städerska städar ett rum på en timma måste följaktligen 3.600 städerskor städa samma rum på en sekund. Så ser BRÅ:s samband mellan skötsamma svenskars och invandrade gatubrottslingars vålds- och brottsbenägenhet ut.

BRÅ:s senaste mästerverk är pseudovetenskapliga dumheter. Ett klassiskt exempel på hur den svenska politiska makten väljer att ”räkna baklänges” från lämpligt underlag för att komma till för dem själva önskvärda slutsatser, med vars hjälp man kan ljuga svart till vitt och föra befolkningen bakom ljuset.

Om man resonerar som BRÅ gör, kan man också komma fram till slutsatser som att statistiken inte utesluter att sexualbrotten och gruppvåldtäkterna hade ökat MER om inte den okontrollerade invandringen skett. Men det är ju inte vetenskap. Det är ju pseudovetenskapligt dravel konstruerat på politisk begäran.

- Släng i papperskorgen. Avskeda mutkolvarna. Gör riktig statistik och en utredning baserad på verkliga brott - inte på en påhittad verklighet.

Sedan är det ju en annan sak som bör uppmärksammas. Det är tunnelseende att bara fokusera på våldtäkter och gruppvåldtäkter i det här sammanhanget. Visst, det är grova brott. Men det här slöddret hinner ägna sig åt en obegriplig mängd andra grova och ofta våldsbrott, mellan våldtäkterna. Våldtäkterna är i numerär sannolikt bara en mindre del av allt de ställer till med och som innebär att regering och riksdag har svikit svenskarna.

Falun torsdagen den 30 maj 2019
Mikael Styrman
.

Inga kommentarer: