torsdag 22 september 2022

Bortslarvad valseger för Centern

 .

För lite affischer?

Centern slarvade bort valsegern. Det är inte att ta miste på att taktiken var att fylla landet med porträttbilder av Annie Lööf, den ena mer intetsägande än den andra. Om man åkte från Södertälje mot Stockholm före valet hade man redan i Hallunda passerat inte mindre än tre stolpar utan foton föreställande Annie Lööf. Om nu taktiken och tron var att man skulle vinna valet genom att sätta upp fler intetsägande bilder än någon annan, var det kanske därför det sket sig? Sådant slarv straffar sig.


Annars kan man ju tycka att rövslickare är bra till mycket - men inte till rådgivare. Om det är sådan tron varit inom Centern, att man ska vinna på det sättet, har ju partiet fungerat som en sekt.


Redan de gamla Romarna under Antiken torde ha förstått risken med att bara omge sig med rövslickare och jasägare. Ett exempel på det är att kejsare och befälhavare som återvände efter framgångsrika erövringar, på sin triumfvagn ska ha haft en slav med sig på vagnen, vars uppgift var att hålla en lagerkrans över huvudet på segraren och viska i hans öra: 


- Kom ihåg att du är dödlig.


Uppenbarligen fattades denna slav Centerpartiet i år. Vid närmare eftertanke har han nog inte varit närvarande på flera år.


Falun torsdagen den 22 september 2022

Mikael Styrman

.

Inga kommentarer: