onsdag 21 september 2022

Bunkermentalitet - nu i Centern

 .

Begreppet bunkermentalitet har vi snubblat över ibland genom åren. Tydligast naturligtvis illustrerat av det som Adolf Hitler och hans maktelit ägnade sig åt under slaget om Berlin i slutet av det Andra Världskriget. En travestering till det har vi sett för några decennier sedan inom svensk politik. Då avsågs vad som utspelade sig i Moderaternas ledning efter en svidande valförlust. 


Kanske är det bunkermentalitet vi nu kan iaktta i Centerledningen? Åtminstone är det svår chock. Om någon ska sluta, eller få sparken, är det aldrig rätt att vederbörande får stanna kvar med insyn i organisationen, ännu mindre med möjlighet att påverka organisationens framtid. Absolut inte utredande sig själv, som nu tycks vara fallet i Centern.


Den som ska ut, ska ut genast. Att stå till förfogande är en sak. Att fortsätta att styra det sjunkande skeppet är något helt annat.


Rövslickare kan vara bra ibland, men är usla rådgivare. Ett parti som drabbats av att alla med avvikande åsikt lämnat, eller tryckts ut, och ersatts av rövslickare lever farligt. Centern måste ta sig i kragen och befria sig från sitt skadliga beroende av sosseriets kvinna i partiet, Annie Lööf, och hennes svans.


Vad hjälper det att sektmedlemmarna dyrkar sektledaren, när ingen annan kan se det som sektmedlemmarna ser?


Falun onsdagen den 21 september 2022

Mikael Styrman

.

Inga kommentarer: