onsdag 14 september 2022

Sossarna gjorde en läggmatch?

.

Tyckte du också att sossarna i allmänhet, och Magdalena Andersson i synnerhet, gjorde en blek insats under valkampen? Då tyckte du alldeles rätt. De lade sig nämligen, som flickorna i Paris, därför att de inte ville vinna. Ingen människa som når statsministerposten i Sverige kan vara en så oduglig debattör som Magdalena Andersson var i de avslutande debatterna. Hade hon och sossarna velat vinna, hade hon gjort en helt annan och vassare insats. Då hade de också använt en del av sina andra tyngre debattörer under valkampen. Därmed inte sagt att de skulle ha vunnit. Men nu var de inte beredda att ta risken och därför lade hon sig. Hon nickade för det mesta bara instämmande till motståndarnas argument. 


Det innebär, som du säkert förstår, inga goda nyheter för oss andra. Sossarna är inte kända för att avstå från regeringsmakten frivilligt. En del av dem är beredda att döda för att behålla platserna vid köttgrytorna. Till och med döda personer som Olof Palme och Lars Vilks exempelvis.


Regeringen har mycket bättre insikt än någon av oss andra, i vidden av den annalkande katastrofen, och i sannolikheten för att den kommer att inträffa under den förestående mandatperioden. De vill helt enkelt inte ha regeringsmakten, när den politik som de fört under de senaste åtta åren, resulterar i att det går åt helvete på område efter område. Det handlar inte bara om rädsla även om det också spelar in. Det betyder att de har gjort en taktisk bedömning och kommit fram till att den som sitter i regeringen när landet rasar ihop får skulden för det mesta som inträffar. Om sosseriet, som stökat till landet bortom allt förstånd, har regeringsmakten när det brakar ihop, kommer de aldrig tillbaka till makten igen. Men om andra har makten blir de syndabockar och sosseriet kan senare komma ridande som en ädel räddande riddare på sin vita springare.


En del av de som ska tillträda regeringsmakten förstår säkert också det här. Men vad ska de göra? De kan ju inte gärna avstå från att kämpa om makten, eller avstå från att ta emot den, när nu sosseriet formligen lämpar över makten åt dem.


Det är mycket som hänger i gärdesgården nu och som sosseriet är plågsamt medvetna om att de har klantat till:


Elförsörjningen. De stängda kärnkraftverken och därav följande effektbrist. Det åldrade, underdimensionerade och undermåliga stamlinjenätet. De där låtsaskraftverken som bara producerar när det råkar blåsa. Det blåser sällan när det är riktigt kallt och el är en överlevnadsfråga i Sverige. De producerar också dåligt med el när de har is på vingarna - ännu sämre sedan istyngda vingar fallit till marken. När det blir isbildningsväder kan stora områden påverkas samtidigt och därmed ett stort eller t o m mycket stort antal vindkraftverk. Det är nog inte så många som har talat om det åt er, men i ett land som Sverige kan man bara använda sig av vindkraft om man inte är beroende av den. 


Att sossarna och galenpannorna i Miljöpartiet stängde kärnkraftverken gör att vi lever under konstant hot att drabbas av elavbrott. Det är inte att leka med. Det kan få levnadsstandarden att rasa i Sverige. Det kommer att ta mycket lång tid av elransonering, fossilproducerad el och stora investeringar att komma till rätta med. Levnadsstandarden kan kastas tillbaka till en nivå som gällde för flera decennier sedan.


Den oreglerade invandringen och den därav följande grova gängbrottsligheten som genererar mord, bombattentat, stölder inbrott, våldtäkter mm.


Bemanningen inom poliskåren som regeringen inte lyckats komma till rätta med och som har lett till att allt sämre - och därmed på många sätt farligare - polisaspiranter godtas.


Korruptionen inom polis-, advokat, åklagar- och domarkårerna som gör det omöjligt att komma till rätta med den övriga kriminaliteten. Det är inte en fråga om antal poliser. Inte ens en miljon poliser räcker om de är korrumperade.


Avvisningarna som regeringen inte fått att fungera av människor som saknar uppehållstillstånd och försörjer sig på grov kriminalitet.


Den ”fossilfria stålproduktionen” som jag är mycket tvivlande till. Sannolikt bara ett till luftslott i den långa raden.


Integrationen som inte blir av.


Elbilsfiaskot.


De blivande snabbtågen som varken behövs eller kommer att kunna köras.


Utbildningskollapsen.


Sjukvårdskollapsen.


M.m.


Falun onsdagen den 14 september 2022

Mikael Styrman

. 

Inga kommentarer: