tisdag 13 september 2022

Verklighetsfrånvända politiker

 .

Jag råkade se en diskussion i SVT:s morgonsändning idag. Det var Veronica Palm och Ivar Arpi som utbytte åsikter. Det blev lite komiskt, på gränsen till satir. Ivar Arpi hade full koll på faktorer som haft betydelse för utgången i söndagens val. Veronica Palm hade full koll på vilka frågor hennes parti tyckte var viktiga när hon blev intresserad av politik för många decennier sedan. Men hon hade inte en susning om vad som påverkat årets val. Om hennes insikter är typiska för ledande sossar så är nog inte partiets framtid särskilt ljus.


En annan som befunnit sig långt borta från verkligheten är sosseriets underhuggare Annie Lööf, som gör sitt bästa för att sänka Centern - inte utan framgång. Det verkar som om Centerns katastrofval orsakades av väljarförakt. Rättare sagt Annie Lööfs förakt för väljare på landsbygden. Uppenbarligen har man varit bortskämda med att människor på landsbygden röstar på Centern oavsett vad partiet gör eller inte gör. Annie Lööf har bara sysselsatt sig med SverigeDemokraterna och har försökt indoktrinera sina väljare att tycka att det är deras viktigaste fråga. Det tyder på en nästan total avsaknad av insikt i människornas förutsättningar på landsbygden.


Vad är egentligen Annie Lööfs mål? Är det en nedläggning av Centern som är målet? Är det partiets jättekassa som hägrar i horisonten?


Falun tisdagen den 13 september 2022

Mikael Styrman

.

Inga kommentarer: