fredag 16 september 2022

Gamla partiernas eget fel att SD finns

 .

De ”gamla” partiernas upprördhet över att SD finns och successivt äter bort dem från köttgrytorna går inte att ta miste på. Metoden partierna har valt är att exploatera rasist- och nazistskräck. Allra tydligast har Annie Lööf valt att göra karriär genom att exploatera rasisthotet. Nu sket det sig för henne och det är förstås bra. Det gick kanske som i sagan om pojken som vaktade fåren och tog för vana att ropa ”vargen kommer” i tid och otid. Parallellen till Putlers och Rysslands utmålning av Ukraina som nazister är också uppenbar.


Ett tag var alla gamla partier inblandade i blockaden mot SD. Nationalsocialdemokraterna höll i taktpinnen - givetvis - eftersom de var mest hotade av konkurrensen. Småpartierna dansade med. Oklart om de blev tvingade eller lurade att delta i detta odemokratiska spektakel.


De gamla partierna har sig själva att skylla. Om de hade hållit rent i sina partier från grov korruption och grov annan kriminalitet hade aldrig SD kunnat komma sig fram. Men det är naturligtvis lättare sagt än gjort. I synnerhet när kriminaliteten har tagit sig in i toppen och partiet likt en trappa måste städas uppifrån. Underhuggare som eventuellt försöker är alltid svaga i förhållande till gangsters högre upp i hierarkin. Det är förmodligen lättare att lägga ned ett parti och starta ett nytt, än det är att befria ett parti från kriminalitet och korruption, sedan eländet väl tagit sig in i partiapparaten. Det blir naturligtvis inte lättare av att den som till äventyrs är hederlig, inte kan få något stöd från vår polis och vårt rättsväsende, vilka är minst lika korrumperade som åtminstone en del partier. Därav bland annat larvet om det påstådda hotet mot Annie Lööf i Almedalen. Bara ännu ett utslag av politisk korruption. 


Korruptionen är människans eviga följeslagare, men borde inte få vara människans vägvisare. Det var ett stort problem redan i det antika romarriket. Att det inte har resulterat i att hela den italienska nationen gått under för all tid, kan tyda på att man i Italien utvecklat metoder att komma till rätta med grov kriminalitet och korruption i politiken. Vi matas ständig med uppgifter i media ägnade att misskreditera det italienska rättsväsendet. Förmodligen beror det på att korrupta element är rädda för att Sverige ska lära sig av Italien om bekämpning av korruption.


Att det är så svårt att bli kvitt korruptionen är inte upplyftande för Centern som nu är på väg att bli kvitt den korrupta Annie Lööf. Alla är säkert inte korrupta i Centern, men korruptionen sitter i tapeterna. Jag har haft att göra med många ledande centerpartister på olika nivåer. Alla har inte varit korrupta, men ett dominerande flertal har varit grova kriminella. Jag ska vid tillfälle räkna upp en del av dem och vad de ägnat - och ägnar - sig åt. Situationen är så illa i Centerpartiet, att när det nu ska utses en ny ledare för partiet, gör man klokt i att utgå ifrån att han, hon eller den, som utses är grovt kriminell - tills motsatsen är bevisad. Det är inte omöjligt att man lyckas hitta en hederlig kraft som kan sanera den korrupta kökkenmöddingen som Centern är, men det är inte huvudtipset att det kommer att lyckas. Utifrån den aspekten vore det lättare att lägga ned partiet och starta ett nytt - om man tycker att partiet behövs - ett “Nya Centern”. Men det kommer ju inte att ske, så mycket pengar som det finns i kassan sedan partiet sålde sina landsortstidningar.


Falun fredagen den 16 september 2022

Mikael Styrman

.

Inga kommentarer: