måndag 12 september 2022

En ondskefull plan

 .

Förra valet greps sosseriet av panik när de tidiga siffrorna på valkvällen indikerade en jordskredsseger för SverigeDemokraterna. Snabbt som tusan stängde sosseriet av Valmyndighetens dator och slog inte på den igen förrän man hade friserat siffrorna.


Det väckte dock så mycket ond blod att man drog sig för att göra om tricket i år. Istället kom man inför årets val fram till en annan metod, som innebar återuppväckning av gamla sossemetoder från den tid då man fuskvägen brukade skaffa sig egen majoritet.


Sossarna, och även andra i viss mån, har alltid brukat fuska så att man återkommande tömt vallokalen på förhatliga valsedlar. Särskilt ”spränglistor” var hårt drabbade. Detta visste folk förr. Därför brukade man bemanna vallokalerna med sina egna, som höll vakt vid vallokalen, övervakade sosse-politrukernas göranden, och såg till att fylla på valsedlar efter hand som skurkarna rensat borden. Det var också vanligare att distribuera valsedlar i förväg till väljarna genom olika distributionskanaler. Många väljare brukade ringa i förväg och se till att de fick med sig egna valsedlar till vallokalen. Så gör förmodligen många äldre fortfarande, visa av skadan.


Inför årets val drev man - mot valmyndighetens avrådan - igenom att bordet med valsedlarna skulle skyddas och att bara en person åt gången fick gå in där. Allt för att göra det möjligt att oröjt och ostraffat sabotera det fria valet genom att slänga andras valsedlar.


Den ondskefulla planen är ganska genomskinlig. Det är inte där man plockar åt sig valsedlarna som valhemligheten behöver skyddas. Det är där man lägger in valsedeln i kuvertet som skyddet behövs. Den som är mån om sin valhemlighet har andra metoder att ta till. Man kan ta med sig egna valsedlar eller man kan plocka många olika valsedlar vilket gör det svårt eller omöjligt för andra att vet hur man röstar. Så har man alltid gjort i Sverige för att värja sin röst mot sosseriets skurkstreck.


Kanske fungerade inte den ondskefulla metoden? Kanske fungerade den bara inte tillräckligt bra? Kanske har många av de gamla sossebrottslingarna, som var skolade att slänga andras valsedlar blivit gamla och dött bort, eller kanske är de i stor utsträckning så förbannade på att sosseriet som använder deras pensionspengar till att föda nysvenska drönare och brottslingar, att de helt enkelt inte längre vill göra skurkstreck för att gynna maffian i och nära partitoppen?

 

I år är, liksom förra valet, är det uppenbart att valsabotaget hade sin udd riktad mot SverigeDemokraterna. Vi vet ännu inte hur många väljare som igår fick sin rösträtt kränkt av sosse-politruker som slängt deras valsedlar. Inte heller vet vi hur många som tvingades gå hem utan att ha kunnat rösta på grund av att valfusket blockerade röstningen. Kanske får vi aldrig veta? Sosse-maffian nyttjar säkert allt sitt inflytande för att lägga locket på i frågan.


Falun måndagen den 12 september 2022

Mikael Styrman

.

Inga kommentarer: