söndag 4 september 2022

En politisk systemkollaps

.

(Korrigerad 220905, kl 00:54)

Vi upplever nu en politisk systemkollaps i Sverige. Det är framför allt en NationalSocialdemokratisk systemkollaps som  med tiden har blivit Sveriges systemkollaps.



Parlamentarisk defekt…


Den bakomliggande orsaken är delvis en svaghet i vårt parlamentariska system. Vårt system med listor på vilka partibossarna har bestämt över huvudet på väljarna vilka som ska bli valda. Metoden befrämjar korruption och försvårar för det demokratiska systemets renhållningsarbete. Dugande politiker och potentiella regeringsledamöter kan motarbetas medan korrumperade politikers karriärer kan befrämjas på ett sätt som inte är önskvärt ur demokratisk synvinkel. Systemet gör det svårt eller omöjligt för väljarna att utse dugande politiker och att rösta bort odugliga och/eller korrumperade politiker.



…ger bossar kontroll


Systemet ger - och är utformat för att ge - ett litet antal bossar kontroll över demokratin. Sverige parlamentariska system medför att Sverige i praktiken inte är en demokrati utan istället i huvudsak har en korrupt maktapparat som sätter demokratin ur spel. Man kan också säga att det gör Sverige till en diktatur maskerad till demokrati.



Röstmagnetism viktigare än kompetens


Det svenska systemet med kollektivt bestämda listor sätter i hög grad demokratin, folkstyret, ur spel. Det gör det svårt för politiker att komma ta sig fram, även för dugande sådana. Det är också ett utmärkt instrument för toppstyrning av politiken. Det är inte i överensstämmelse med demokratins väsen och intentioner. Men det är kanske i överensstämmelse med svenska lagstiftares ambitioner att åstadkomma en skendemokrati som vid en ytlig betraktelse ser ut som en äkta demokrati. I vart fall leder systemets uppbyggnad till att den som vill ta sig fram i systemet måste underkasta sig pampväldet, dvs fnaska. Det är således inte väljarna som bestämmer vem som väljs. Det ser bara så ut. Systemet kan ibland vara nyttigt genom att erbjuda en metod att hålla efter de värsta galenskaperna i snabbt växande organisationer där inte alla känner varandra väl sedan tidigare. Men det vanligaste är naturligtvis att det utnyttjas av översittare, bossar och direkt kriminella element.


Kandidater som därmed inte kan ta sig fram på egna meriter decimeras till anonyma kuggar på ett kugghjul. Det görs ganska ointressant vad de har för individuella kvaliteter. Mer betydelsefullt blir vilka som kan känna sig representerade av dem. De kommer på så sätt att fungera som betet på en metkrok. 


Olika landsdelar ska vara representerade, större intresseorganisationer, olika kön, åldrar, olika invandrargrupper, andra minoriteter osv. Systemet lämnar mycket lite utrymme för duglighet att få genomslag. Många gånger är det nog så illa att duglighet till och med kan bli ett hinder i karriären. Den som är dugande kan för den mindre dugande vara mer av ett hot än en tillgång. Därför befordras lätt den mindre dugande. Det för tyvärr med sig nackdelen att andelen klåpare blir stor vilket man ibland kan se av besluten som fattas. Det paradoxala är att systemet gynnar egoism och hänsynslöshet i toppen och att duglighet blir en för karriären hämnande faktor längre ned i hierarkin.



Polisväsende som faller fritt…


Sverige skakas numera stup i kvarten av katastrofer. Vi har ett försvar - eller egentligen inte - mest bara till namnet. Vi har en polismakt som till stora delar sitter inne på kontoret och ägnar sig åt navelskåderi för att slippa konfronteras med brottsligheten. Det ska finnas 50.000 poliser år 2030 säger nu Magdalena Andersson. Men om man inte klarar av jobbet nu kommer inte ens 100.000 poliser att räcka år 2030. Och vad spelar det för roll hur det ser ut år 2030? Det är ju hur det ser ut nu som räknas i det här valet. Det som ska uträttas 2030 kommer vi att välja helt andra personer till att genomföra - åtminstone i andra val. Nuläget är att narkotikahandel och mutor letat sig in i poliskåren och förlamar den. Mot detta hjälper det inte med fler poliser 2030. Det hjälper över huvud taget inte med fler poliser. Nyanställda poliser kan inte komma till rätta med korrumperade kollegor och överordnade - i synnerhet inte utan stöd från en okorrumperad utredningsapparat och dito rättsväsende. Man måste ta itu med korruptionen i poliskåren. En korruption som nationalsocialdemokratin till stora delar byggt upp.


En direkt följd av nyss nämnda är att människor dödas dagligen på våra gator utan att brotten klaras upp, därför att ett korrupt system inte kan utreda och hela sig självt.



…i likhet med rättsväsendet


Vi har även ett i allt högre grad korrumperat advokat-, åklagar- och domstolsväsende. Vi har lagstiftare som ibland förefaller ha arbetat mer på den grova organiserade brottslighetens uppdrag än på befolkningens. 



Okontrollerad invandring av grova brottslingar


Vi har ett system för invandring av grova brottslingar vilket är ointresserat av invandrarnas vandel. Rapporter saknas inte om att verksamma inom invandringsadministrationen visat påtagligt intresse av att få avkastning från systemet i form av mutor eller utfört svartarbete eller sexuella tjänster. 



Korrupt elit som utnyttjar värnlösa


Till och med statsminister Magdalena Andersson utnyttjar värnlösa papperslösa städerskor, för att sedan oberörd åse hur de kastas ut ur landet när beteendet avslöjas. 



Mångdubbling av elpriserna pga Regeringens politik


Den mångdubbling av elpriserna som vi hotas av nu, är en naturlig och självklar konsekvens av att Regeringen har stängt kärnkraftverken genom politiska beslut, vilka missgynnat kärnkraft och ibland på ett nästan skamlöst sätt gynnat vindkraft. Det är ju rätt märkligt att vi har skenande elpriser till följd av avsiktliga beslut av Regeringen. Ändå har Regeringen mage att ställa upp till omval utan skam i kroppen. Det är ändå bara början av problemet. Vi har ett samhälle som ska möta hotet mot klimatet genom en övergång till eldrift, men Regeringens paradnummer är att stänga av kärnkraftverk - så många som möjligt och så fort och okontrollerat som möjligt. Helst så illa att de inte går att ta i drift igen. De ersätts av vindkraftverk som sällan producerar när strömmen behövs och som för att kunna fungera idag behöver stöd av kol- och oljekraftverk, vilka inte alls finns i tillräcklig omfattning och vilka ödelägger klimatet. 



Stympad elproduktion hotar ödelägga välfärden, liv och säkerhet


Situationen är nu så illa att det mesta talar för att vi står inför en situation med stora elavbrott och återkommande roterande bortkopplingar från elnätet. Det låter inte så farligt, men det är i princip en ritning över hur man ska riva ned det ekonomiska välståndet, välfärden och levnadsstandarden i ett I-land. Resultatet kommer sannolikt inte bara att räknas i fattigare och plågade människor utan även i döda. Beroende på när och under hurdana klimatförhållanden det sker kan det bli många döda. 



Misskött elnät förvärrar elproblemen


Förutom att ha rivit ned landets förmåga att producera tillräckligt mycket elektrisk ström av tillräckligt god kvalitet har man också låtit eldistributionsnätet förfalla. Det är inte längre pålitligt ens för att förse nuvarande elförbrukning med energi och effekt. Att offentligt uttala att ett sådant nät ska kunna försörja ett samhälle som massivt går över till el, innebärande mer än en fördubbling av elförbrukningen, är i bästa fall naiva barnsligheter. Mer sannolikt är dock att det handlar om avsiktliga lögner och bedrägerier. Lyssnar man på energiminster Khashayar Farmanbar förefaller det ytterst oklart om han över huvud taget kan skilja på lögn och sanning eller ens bryr sig om det han säger är vare sig det ena eller det andra. Men så är han ju också med största sannolikhet tillsatt som en följd av röstfiske i invandrargrupper. Med nuvarande struktur och ålder på elnätet är det bra om nätet klarar att försörja ens den hittillsvarande lasten utan stora problem i samhället. Förmodligen kommer inte heller det att gå. 



Sjukvård i förfall


Härtill kommer naturligtvis en sjukvård stadd i förfall, med växande sjukhusköer i vilka människorna dör i väntan på vård. Vården har ändå råd att dräneras av kriminella politiker och tjänstemän. En sjukvård i allt högre grad bemannad med människor som dels inte kan svenska och dels saknar utbildning. Men vården har satt i system, att inte undersöka äktheten i betyg från framför allt utrikes utbildningar, därför att bemanningssituationen är så illa, att det för sjukvårdsbyråkratin är lättare att tillsätta vakanta tjänster med en outbildad person med falska betyg och utan kunskaper i svenska, än att fortsätta att leta efter någon som kan språket och är utbildad. 



Snabbtågsmonument över inbilska politiker


Verklighetsfrånvända politiker gör allt för att bygga monument över sig själva i form av snabbtåg mellan de största städerna för hisnande belopp som inte finns, trots att de inte ens kan få de långsamma tågen att fungera och trots att det kommer att innebära att områdena utanför de största städerna kommer att bli utan kollektivtrafik.


Det här är bara några axplock. De beskriver den systemkollaps vi drabbas av när en korrupt politik i flera fall utser inkompetenta ministrar, blandmissbrukare, grova brottslingar och mytomaner till regeringsledamöter och andra framskjutna platser. Man kan säga att det är lättare för kamelen att komma igenom nålens öga än det är för en kompetent minister komma in i en nationalsocialdemokratisk regering. Ändå sker det ibland, tack och lov. Det måste ställas högre krav på regeringsledamöter, riksdagsmän och i viss mån högre tjänstemän än att bara representera stora väljargrupper och att visa upp en vilja att borsta en kriminell elits ryggar.


Falun söndagen den 4 september 2022

Mikael Styrman

.

Inga kommentarer: