lördag 3 september 2022

När en blind leder en blind i Svenska Dagbladet

 .

Lars G Nordström?
Lars G Nordström?

I Svenska Dagbladet publicerades härom dagen en intervju med Vattenfalls tidigare styrelseordförande Lars G Nordström. Han gör i intervjun det märkliga påståendet, att stängningen av de svenska kärnkraftverken som nu är på väg att ruinera de flesta svenskar, inte var följden av politiska beslut utan följden av ekonomiska realiteter - kärnkraften var olönsam.


Intervjun och tidpunkten för dess publicering, tio dagar före valet, är naturligtvis föranledd av att stolleregeringen som ställt till med eländet försöker rädda sitt eget skinn och bita sig fast vid köttgrytorna.


Det framgår inte helt tydligt av intervjun om Nordström är okunnig och förd bakom ljuset och tror på det han säger, eller om han är mycket väl medveten om att det han säger är lögn, men att han ändå väljer att säga det för att slå vakt om sin egen plats vid köttgrytorna, eller om han helt enkelt är inkompetent.


Följden är i alla fall att han levererar en beskrivning av stängningen av kärnkraftverken, med därav följande skenande elpriser, som inte är sanningsenlig. Han vilseför därmed Sveriges befolkning och väljare och kommer att fungera som en blind som leder en blind, eller rättare sagt en blundande som leder tio miljoner blinda över stupet. 


Om det blir en ny regering efter valet om en vecka, skulle en av den nya regeringens första åtgärder ha behövt bli att utan dröjsmål avskeda Lars G Nordström från uppdraget som Vattenfalls styrelseordförande, för att han gör sig skyldig till grov trolöshet mot huvudman för att rädda sitt eget och vår lika korrumperade regerings skinn. Men nu är han ju före detta styrelseordförande så det är inte möjligt.


Rätt ska vara rätt:


De svenska kärnkraftverken stängdes inte på grund av att de blev olönsamma. De stängdes för att de gjordes olönsamma genom ett antal politiska beslut fattade av vettvillingar i tidigare regeringar, vilka hade för avsikt att stänga kärnkraftverken. Miljoner svenskar kommer - som det ser ut - att få sina och sina barns ekonomier och liv förstörda av dessa vettvillingar.


Slutligen vill jag bara uttrycka min besvikelse över att Svenska Dagbladet gör sig till megafon åt dessa lika grova som hänsynslösa brottslingar.


Falun lördagen den 3 september 2022

Mikael Styrman.

.

Inga kommentarer: