söndag 11 september 2022

Sosse-maffians valsabotage Anno 2022

 .

Vi sitter alla på första parkett och bevittnar hur långfingrade politiska clowner - mestadels S-märkta - kör landet åt helvete efter musik. Det må vara en liten sak, i den långa räckan av oduglighet som längre präglat landets förvaltning, men sabotage mot de allmänna valen är grov ekonomisk brottslighet.


Jag vet inte om det går likadant till överallt, som i Södertälje, men av rapporterna i media gör det just det. I vallokalen i Södertälje hade man ställt upp ett(!) bås med skärmar i vilket en(!) person åt gången fick gå in och plocka åt sig valsedlar.


Efter att man samlat på sig valsedlar hade man fyra bås att välja på för att gå in i och kuvertera sina valsedlar för att därefter lämna dem till röstmottagarna.


Följden blev att medan köerna växte utanför lokalen stod en enda väljare länge, länge och valde valsedlar. När personen sedan var färdig kunde vederbörande välja på fyra tomma bås för kuverteringen. Det går nämligen mycket, mycket fortare att kuvertera valsedlarna än att välja dem.


Vi har rätt att kräva att den som organiserar en sådan här stor, och för demokratin viktig, sak åtminstone har röstat själv en enda gång i livet. Om inte kunde man ju göra ett prov och ta tid. Därför kan vi säkert utesluta att detta skett av misstag eller inkompetens. Det handlar istället om grovt organiserat valsabotage!


Ordningen är ju befängd. Valhemligheten avslöjas ju inte av att man står och plockar valsedlar med sig till röstningsbåset. Valhemligheten behöver skyddas i röstningsbåset, när man lägger in valsedeln i kuvertet. Den som är orolig för att valhemligheten ska avslöjas tar antingen med sig röstsedlar för flera olika partier eller har med sig röstsedlar hemifrån. Alternativt skriver man själv på en blank valsedel - även om många drar sig för att göra just det. Så har vi alltid tvingats göra, därför att framför allt socialdemokratiskt, men även annat, valsabotage alltid funnits.


Syftet med att placera valsedlarna - som förr låg öppet och kunde övervakas - i bås är att göra det möjligt att rensa bort konkurrenternas valsedlar utan att det går att se vem som gör det. Den som kommer till vallokalen - och inte har egna listor med sig - kan då inte klaga hos röstmottagarna om exempelvis SverigeDemokraternas valsedlar saknas, utan att därigenom röja sina avsikter att rösta på SD.


I vart fall i den norrländska landsbygden, och förmodligen på många andra ställen, så drar sig många som exempelvis är kommunanställda, eller är leverantör till kommunen, från att röja sina politiska sympatier. Man vet att det lätt resulterar i ekonomiska trakasserier efter valet.


Innebörden av detta är naturligtvis, förutom att förhala röstningen, att göra det möjligt att slänga förmodligen SD:s valsedlar utan åka fast för det. 


Följden blir i vart fall att det fria valet saboteras och demokratin sätts ur spel.


Det mesta talar således för att sossemaffian organiserat systematiskt kastande av, förmodligen främst, SD:s listor och att organisationen med ett insynsskyddat bås för listorna är till för att möjliggöra det. För övrigt tycker jag att Annie Lööf förefaller alldeles för lugn. Jag tror att det beror på att hon är invigd i planen, kanske även på att Centern är inblandad. Det är i så fall inte första gången.


Falun söndagen den 11 september 2022

Mikael Styrman

.

Inga kommentarer: