tisdag 31 januari 2023

Ardalan värjer sig mot sosseriets korrupta eftermäle

 .

Med tanke på Ardalan Shekaarabi’s fördömande av Jomshofs uttalande om haveriet med de korrupta tingsrättsdomarna gällande kravallerna i våras  frågar man sig hur det är med Ardalan? Går han i maffians koppel eller ÄR han en del av maffian?


Nog måste man kunna  kräva att den som dömer i tingsrätten varken är korrupt eller efterbliven. 

Det förstnämnda är förstås svårast att efterleva och tillförsäkra sig, det senare borde vara självklart, men tycks inte alltid vara det.


Kunskap om och rättsföring av grov kriminalitet i rättsväsendet kommer nog aldrig att uppstå spontant. För det krävs att man bygger upp statsförvaltningen så att brottslighet avslöjas och beivras - som Italien gjort - och som de svenska brottslingarna noggrant aktat sig för att komma i närheten av.


Förmodligen är problemet i Sverige i grunden att kriminella domare så länge varit ett straffbefriat frälse och att de därför tror sig kunna ta ut svängarna hur långt som helst - alltid beskyddade av de kriminella bröderna och systrarna. Om det är utslag av klassiska fall av fartblindhet får väl framtiden utvisa.


Man kan nog inte helt utesluta att rättsväsendets fortsatta förfall så småningom kommer att resultera i att många av dessa kriminella domare ställs inför rätta. Det kan krävas ny lagstiftning, specialgjord för ändamålet. Sådant har hänt förr. Det är enda sättet att komma åt brottslingar som själva varit med om att utforma lagstiftningen, med det uppenbara syfet att själva undgå straffansvar för sin egen grova brottslighet. Men först måste förfallet nog gå längre - och det kommer det att göra.


Rätteligen borde väl Morgan Johansson uttalat sig om detta och inte Ardalan Shekaarabi? Men det går väl inte när Morgans hustru är djupt iblandad i rättsrötan på Säpo. Då blir han väl inte tagen på allvar?


Falun tisdagen den 31 januari 2023

Mikael Styrman

.

Inga kommentarer: