fredag 20 januari 2023

Får Billström ”Kurdiska Räven” utlämnad?

.

Utrikesminister Tobias Billström leder Sveriges förhandlingar med Erdogan vilkas syfte är att undanröja det turkiska hindret mot ett svenskt och ett finskt NATO—medlemskap. Turkiet kräver bland annat att politiska motståndare till Erdogan ska utlämnas eftersom deras politiska uppfattning per definition gör dem till terrorister.


Sannolikt har Sverige också vissa krav på Turkiet. Ännu är det något oklart av den offentliga debatten om man vågat framföra dem till Erdogan.


Ett sådant krav borde vara att få ”svenska” grova brottslingar utlämnade från deras fristad i Turkiet och deras tillgångar konfiskerade. Kan man göra så mot hederliga företagare i Sverige borde man även kunna göra så mot grova brottslingar.  Sådana som ”Kurdiska Räven” vars verksamhet enligt media nu föranleder en mängd grova våldsbrott i Sverige. Turkiet under Erdogans ledning säljer uppehållstillstånd och medborgarskap till grova ”svenska” brottslingar vilka skjuter, mördar, stjäl, langar knark, våldtar och spränger i Sverige. Många av dem är, eller har sina rötter i Turkiet, Syrien, Irak, Iran med flera länder i bland annat Mellanöstern.


Situationen innebär att Turkiet åtminstone indirekt driver den brottsliga verksamheten i Sverige och internationellt och skor sig på verksamheten och kanske rätteligen bör betraktas som den verkliga huvudmannen.


Beteendet kan liknas vid statsterrorism. Billström bör låta undersöka möjligheten att efterlysa Erdogan internationellt och att begära honom utlämnad från Turkiet, för den grova brottsligheten som hans underhuggare bedriver i Sverige och kanske kanske även för brott mot mänskligheten. Gick det med Manuel Noriega så kan det mycket väl gå med Erdogan, även om svårighetsgraden är större.


Det får ju faktiskt finnas någon gräns för kryperiet.


Falun fredagen den 20 januari 2023

Mikael Styrman

.

Inga kommentarer: