måndag 9 januari 2023

Överfulla vuxendagis leder till förtida frigivning

 .

Så har det svenska politiska låtsas-spelet om förvaringen av de gängkriminella nysvenskarna som väntat börjat knaka i fogarna. Allmänheten vill skyddas från skjutande, mördande och sprängande ny-socialdemokrater som dessutom inte sällan även är gruppvåldtäktsmän. Men framför allt socialdemokrater vill värna sina kriminella väljare. De vanliga icke-kriminella bryr de ju sig inte om. De genererar ju inga mutor och fixar inte heller fram knark till fredagen.


Frågan är svårlöst. Sosseriet vill gärna väna sina mer försigkomna väljare och vill därför bara ha dem en kortare tid i svenska vuxendagis - med helpension - och det bara när det blir absolut tvunget att döma dem - vilket inte är så ofta.


Samtidigt är Sverige ekonomiskt kört i botten. Då har vi ännu inte sett hur det politiska slöddret kommer att ha pungslagit svenskarna med elproduktionsbedrägerierna. Det nya Fattig-Sverige har inte råd att bygga så mycket vuxendagis som behövs för att hålla dräggen borta från gatorna. Sosseriet, Centern, Miljöpartiet och Vänstern - åtminstone - vill inte heller reta sina potentiella väljare. Därför tar det emot att köpa in fängelsetjänster från något land i Afrika eller Asien. Men det kamoufleras naturligtvis med humanitära skäl. Det är så synd om de här som drar runt och mördar på våra gator och torg att man inte kan låsa inte dem på entreprenad i deras hemländer eller länder med liknande kostnadsnivå. Däremot går det bra att ha dem härjande i Sverige. Gruppvåldtäkter, balkongflygning, mord, sprängande, inbrott och stölder får svenskarna stå ut med. De gör då en humanitär insats, tycks det politiska slöddret vilja mena.


Nyss har sosseriet och deras kumpaner motvilligt förlängt vistelserna i vuxendagis. Trots att dräggen bara undantagsvis blir dömda är fängelserna redan överfulla. Hur ska man då hantera detta?


Det tycks bli så, när man förlänger dagistiden, att man istället kortar av i slutänden och släpper ut busarna tidigare.

Inte ens 2/3-frigivningen har man gjort något åt. Ändå har man börjat kapa bort en till tredjedel av straffet i slutänden.


Vad kommer denna totala politiska ovilja att lösa problemet att resultera i?


Jag skulle inte bli förvånad om vi är på väg mot en Mellanöstern- eller Afrika-situation. Inte bara busarna skjuter och spränger i framtiden utan även de som drabbas av deras framfart. Hoppas bara att det inte endast drabbar ”vanligt” folk utan även kommer att rikta in sig mot dem som skapat eländet. 


Om inte politiken kommer till rätta med problemet som de skapat går vi nog mot endera av två alternativ. Antingen går samhället i den form vi känner det under, eller så får vårt dysfunktionella rättsväsende ge plats för en lynchjustis. I bägge fallen går nog dessvärre rättsstaten under. Den är ju redan långt kommen på den vägen.


Falun måndagen den 9 januari 2023

Mikael Styrman

.

Inga kommentarer: