måndag 23 januari 2023

Narkotikabruket underskattat i Sverige?

 .

Det har under senare tid framkommit att narkotikabruket i Sverige är åtminstone 10 gånger större än den officiella lögnen påbjöd. Bruket har ”underskattats” tycks etablissemangstrogna tyckare anse. Men att underskattning skulle vara orsaken tror jag inte en minut på. Alla vet - alla som vill veta vet - att vem som helst kan få tag i narkotika inom en halv timma, var som helst i Sverige. Till och med få det hemkört. Då är det inte någon brist på narkotika. Då är alla de resurser som skenbart satts in på att begränsa tillgången till narkotika helt bortkastade. Men de har två syften.


Ett: att hålla uppe priset på narkotikan i konsumentledet och därmed hålla uppe lönsamheten för alla högre upp i näringskedjan.


Två: att störa ut langare som inte betalar mutor.


Någon måste man ju ta fast då och då för att inte förlora jobb, status och resurser. Det blir de som inte betalar mutor.


Bruket har inte alls underskattats. Det har istället mörklagts - medvetet - av människor på höga positioner som drar nytta av narkotikahandeln på olika sätt, vare sig det handlar om penningmutor, gratis narkotika för eget bruk, egen langning eller eget deltagande i storskalig langning och definitivt i sabotage av lagstiftnings- och lagtillämpningarbete på området vilket kan försämra lönsamheten om det inte sköts ”rätt”.


Det finns ett mycket påtagligt ömsesidigt beroende mellan de som langar narkotika, de som lagstiftar på området och de som försörjer sig genom att upprätthålla lagstiftningen. Alla drar nytta av att narkotikabruket blomstrar och av att narkotikan är dyr. Alle utom de som drabbas av narkomaner på jakt efter knark, pengar och värdefull egendom - i nämnd ordning, för att finansiera dyrt knark.


Falun måndagen den 23 januari 2023

Mikael Styrman

.

Inga kommentarer: