torsdag 17 oktober 2019

Den korrupta journalistiken skapar en egen verklighet


.
Idag kunde vi se det igen - hur våra korrupta journalister - inte minst på SVT - lever i en helt annan verklighet än vi andra.

Under natten, eller morgonen, har enligt andra media förekommit ett flertal explosioner i Stockholms-trakten. Dels i trafiken i samband med en krock, dels vid S:t Afrems kyrka i Södertälje där även sju bilar brändes och dels vid Nytorget på Södermalm i Stockholm.

På SVT rapporterades om många ”nyheter” i morgonsändningarna, bland annat om kvinnors situation i Afghanistan, men inte ett ljud om sprängningarna i Stockholmstrakten.

Jag har inte sett på lokala nyheter över Stockholm än, men jag skulle nog misstänkta att SVT har censurerat nyhetsflödet på sätt som de brukar: de tiger i rikssändningarna men rapporterar i lokala sändningar. På så sätt osynliggör SVT den politiska censuren. I efterhand minns bara den Stockholmska allmänheten att SVT rapporterade. Men många lade inte märke till hur. Människorna utanför Stockholmstrakten får inget veta. Så skapar korrupta journalister en annan - politiskt önskvärd - verklighet.

Falun torsdagen den 17 oktober 2019
Mikael Styrman
.

Inga kommentarer: