söndag 6 oktober 2019

Vem efter Jonas Sjöstedt?


.
Vem kommer socialdemokraterna att utse till ny ledare för Vänsterpartiet efter avgående Jonas Sjöstedt, nu när han snart ska flytta efter familjen till belöningen och tacksamhetspositionen?

Kanske Ylva Johansson, om hon mot all förmodan skulle ratas av de andra banditerna i EU-Parlamentet, de som rånar Europas skattebetalare med sina skamlöst generösa skattefria inkomster?

Hittills har processen att utse nya EU-kommissionärer utvecklats till ett riktigt humoristiskt skådespel genom att det kommit på Sveriges lott att utse migrationskommissionären. Är det inte underbar samhällssatir så säg. Sverige som förvandlat flykting- eller rättare sagt migrationsfrågan till ett sådant fullständigt spektakel ska utse migrationskommissionären. Mycket värre kan det knappast bli. Hade man skrivit en bok med en sådan händelseutveckling skulle den nog avvisats som orealistisk. Men verkligheten överträffar ju som bekant alltid dikten. Så Sverige skickar dit Ylva Johansson och som sig bör - mot bakgrund av hur man skött frågorna i Sverige - kan hon inte svara på någonting, vilket parlamentarikerna naturligtvis häcklade henne för. Men vad hade man förväntat sig, när man nominerade en svensk socialdemokrat till migrationskommissionär, med det fullständiga kaos man hittills åstadkommit i Sverige och en del andra länder.

Nå, för att komma vidare med processen och för att inte onödigtvis låta svenska sosseriet schavottera har man valt att hantera frågan så att Ylva Johansson istället får svara på skriftliga frågor. På det sättet får någon som kan något svara på frågorna istället för Ylva Johansson och cirkusen kan snurra vidare. 

Det är nog många uttråkade parlamentariker som hälsar med tillfredsställelse att just Sverige får migrationskommissionären. Det borgar förstås för fortsatt kaos och god underhållning de kommande åren vilket förväntas komma att sätta färg på en annars tråkig tillvaro i parlamentet. Och just underhållningen kommer nog inte att förlora på att Ylva Johansson utses, så det mesta talar naturligtvis för att Ylva Johansson kommer att godkännas, sedan, när Ylvas spökskrivare gjort sitt och alla kan låtsas att hon lämnat om inte bra så i alla fall nöjaktiga svar. Till dramaturgin hör naturligtvis även att man kommer att uppmana henne att läsa på när man godkänner henne, så att hon får med sig ett chikanerande budskap om att hon godkänts på nåder.

Det är säkert många parlamentariker som retat sig på det elände Sverige ställt till med i dessa frågor och det har säkert bidragit till att Sverige får just den posten. Det blir ett verksamt medel för att styra upp de värsta svenska stolligheterna, de som förpestat mångas tillvaro de senaste åren. Den svenska orealistiska hanteringen av frågorna förvandlade ämnet till minerad mark för alla andra. Vilken ståndpunkt man än intog kunde man av journalistiken få den svenska hållningen nedkörd i halsen, åtföljd av en svidande portion indignation, nog för att kunna avsluta vilken politisk karriär som helst. Detta vill man inte att ska upprepa sig de närmaste åren.

Återstår då att hitta en lämplig socialdemokrat att leda Vänsterpartiet. Vem kan det bli? Annika Strandhäll har ju slutat - inte en dag för tidigt. Annie Lööf är upptagen och Amineh Kakabaveh kan man ju inte ha för hon är ju kommunist och så retar hon ju upp de muslimska männen, som bestämmer hur både männen och kvinnorna ska rösta. Kanske Morgan? Han har ju redan flera jobb som han inte heller klarar av. Ett mer eller mindre gör väl ingen skillnad? Eller varför inte Stefan Löfven? Han kan vara ordförande i både S och V. Sverige och Norge har ju varit i union en gång i tiden så det kanske är dags att kommunisterna får hacka i sig att de är socialdemokrater vad än de röstar på.

Falun söndagen den 6 oktober 2019
Mikael Styrman
.

Inga kommentarer: