onsdag 9 oktober 2019

Fin staty - som omväxling!


.

Igår invigdes Zlatans staty i Malmö. Jag har bara sett den i media, men jag tycker den verkar vara mycket fin. Ett bra och professionellt arbete och en vacker staty.

Konstnären har lyckats fånga Zlatans intressanta och ganska osvenska personlighet, som i hög grad bidrar till att göra honom unik.

Och för en gångs skull kan man se vad statyn föreställer. Det hör annars inte till vanligheterna när tomtar som ingenting begriper stjäl miljoner skattekronor med hjälp av ”konstnärer” som i de flesta fall tycks ha valt en karriärväg som inte var ämnad åt dem.

Resultatet brukar bli något helt obegripligt som ”kejsarens nya kläder-gänget” sedan öser  floder av märkvärdiga - men substanslösa - ord över. Detta trots att ”verket” inte sällan mest påminner om en katastrof i ett gjuteri.

Gratulerar till en fin staty över en intressant medborgare!

Falun onsdagen den 9 oktober 2019
Mikael Styrman
.

1 kommentar:

Anonym sa...

Det ryktas att Zlatan hade en lovande "karriär" som cykeltjuv också men att Malmö FF tog tag i den lovande ynglingen i tid. Vi hade säkert hör talas om Zlatan även om han inte blivit fotbollsspelare i andra sammanhang, mindre smickrande, det är jag övertygad om! Zlatan är helt enkelt den typ av person som knappast hade levt sitt liv i anonymitet.

Benny