måndag 7 oktober 2019

Sverige inför Socialdemokratisk Islam?


.
Aftonbladet berättar om en intressant motion i riksdagen: Två socialdemokratiska riksdagsmän, Kadir Kasirga och Anders Österberg, har motionerat om att Sverige bör införa imamutbildning på högskolenivå. ”Det är ett sätt att värna religionsfriheten.” Kvinnor ska ha rätt att söka utbildningen och sedan verka som imam på samma vis som manliga imamer. Både shiiter och sunniter ska vara välkomna. Salafister, det vill säga mycket strikt bokstavstroende muslimer, ska däremot portas. Det ska vara en modern islam. Präster och imamer ska kunna studera tillsammans i början, sedan väljer man inriktning, säger Kasirga. Imamer som inte har genomgått en imamutbildning ska inte få verka i Sverige, enligt Kasirga. 

Naturligtvis bör religioner kunna förnya sig. Men är det rätt väg att gå att ta över religionen och underställa den politiken? Kristendomen i Sverige har visserligen låtit sig konverteras till statens redskap allt sedan Gustaf Vasas tid och det senaste seklet har kristendomen i hög grad låtit sig förvandlas till socialdemokraternas kristendom - i hög grad en del av den socialdemokratiska maktapparaten. Det har blivit en organisation inom vilken en röd knappnål gör det lätt att avancera i graderna och komma närmare gud. På motsvarande sätt håller avsaknad av den röda knappnålen tillbaka heligheten.

Jag ska inte påstå att det är dömt att misslyckas, men inte heller motsatsen. Man kan jämföra med kristendomen, men det är inte heller helt lätt. Ta bara en sådan sak som att Gustaf Vasa började ta över kyrkan redan tidigt på 1500-talet. Processen har pågått i 500 år och det gick ganska hårdhänt till i början. När socialdemokratin tog över kyrkan var grovjobbet redan gjort.

Kanske är det inte lika lätt att ta över Islam som det var att ta över kristendomen, bortsett från att det var 500 år sedan och att alla mord, övergrepp och stölder i samband med det, sedan länge är mörklagda och bortglömda, noggrant utstädade ur alla historiska källor.

Kommer verkligen Islams utövare att acceptera att Islam byter skepnad till socialdemokrati? Kommer de att acceptera att kvinnor och män ska finnas i samma lokal, att kvinnor får vara imamer? Hur kommer Islam att förhålla sig till homosexuella eller till att präst- och imamutbildningen ska vara gemensam? Det står inget i artikeln om hur det avses bli med judiska Rabbiner och voodoos Houngan. Ska de också vara med i samma utbildning? Och vad ska hända med hucklena kvinnorna går omkring med? Kommer vi att få se även män i burka och svarta handskar? Och hur ska det gå med de 72 oskulderna? Kommer de att finnas kvar? Blir det moms på dem? Ska även kvinnor kunna få dem? 

Och vilka fler uttryck ska socialiseringen av Islam ta sig? Kommer sosseriet på högskolan kanske att döpa om Allah till Olof eller Hjalmar? Kanske hans profet får byta namn till Ingvar eller varför inte till Alva? Det skulle vara politiskt korrekt i Sverige. Vårt rättsväsende har i och för sig redan länge varit en slags socialdemokratisk motsvarighet till sharia-domstolar.

Jag förstår den goda föresatsen, men är inte risken överhängande för att följden istället kommer att bli att det religionskrig som införts av socialdemokratin, i ännu ganska blygsam omfattning, genom import av först palestinier och sedan en sorts all-import av araber, vilket hittills resulterat i att nysvenskar spottar på judar och försöker bränna ned deras synagogor, kommer att ta en väldig fart och eskalera till allvarliga våldsamheter? Redan nu har ju optimisterna fått till att det brinner bilar nära nog varenda natt - som i Mellanöstern. Och det skjuts folk på gatorna och gruppvåldtas kvinnor - som i Mellanöstern.

Och hur kommer de muslimer som utestängs att förhålla sig till detta? Kommer de snällt och fogligt att acceptera det? Är det så man tolkar vad som händer runt om i världen? Jag tror att det är en sak att förklara dem icke önskvärda och något helt annat att ta över deras religion. Det är inte heller så att salafisterna saknar vare sig fanatiker eller resurser. Kommer de stillatigande att åse ”sin” religion sjanghajas eller kommer de att uppleva en sådan sak som en krigsförklaring, ett existentiellt hot? Är inte risken ganska stor för att de kommer att dra slutsatsen att om detta lyckas i Sverige kommer det ganska snart att söka sig till deras hemländer? Den som har ögon att se med vet ju hur svårt sosseriet och deras kumpaner har att räkna rösterna hederligt. Se bara på senaste riksdagsvalet vid vilket man stängde valmyndighetens dator strax efter att rösträkningen börjat och siffrorna pekade på katastrof för sosseriet. Skulle salafist-pampar vara annorlunda än sossepampar om de tycker sig se makten tas ifrån dem?

Över huvud taget har jag väldigt svårt för att förstå, om många människor kommer hit med flyktingstatus, att vi ska tillåta deras förtryckare att följa efter. Det må vara intolerant men jag tror då inte att något gott kommer att följa på att vi ska ha Islam tutande i lurarna och den totala underkastelsen manifesterad genom pemporna i vädret här. Jag tycker faktiskt att vi kan kosta på oss att ställa ultimatum till dem som kommer hit: Lämna din religion i ditt hemland eller stanna där. Om du prompt ska utöva den finns det säkert många andra ställen du kan utöva den - men inte här.

Exemplen är många på hur det går till i muslimska länder. Måste verkligen religionskrigen införas här också för att även rödingarna ska begripa vad det handlar om? Det är möjligt att jag målar i svart, men jag upplever det som att socialdemokraterna sliter alldeles förtvivlat i locket till Pandoras ask, fast beslutna att ödelägga det här landet.

Kanske är det ändå till det bästa? Kanske en sådan här utveckling kan styra om fokus för våldtäkter, rån, misshandel, mord och attentat från oskyldiga människor till dem som verkligen förstör landet? Däri skulle ligga en nästan gudomlig rättvisa…

Falun måndagen den 7 oktober 2019
Mikael Styrman
.

Inga kommentarer: