tisdag 8 oktober 2019

USA utnyttjar och sviker alltid


.
Under proxykriget mot Rysslands allierade Syrien skapade USA banditorganisationen IS, på många sätt en sentida motsvarighet till Saudi-banditerna. Sedan förlorade USA kontrollen över IS-banditerna och tog hjälp av kurderna. Nu är man, av media att döma, i färd med att överge kurderna - att offra dem till den turkiska diktaturen.

Det är inte första gången något sådant sker. Snarare är det en amerikansk tradition att utnyttja andra folkgrupper och nationer för sina syften och sedan överge dem. Det börjar med att USA låter andra bedriva proxykrig för deras räkning eller låter sig utnyttjas på annat sätt, sedan offras eller överges de. Ungefär som George Bush uppmanade träskaraberna att resa sig mot Saddam Hussein i det första Gulf-kriget och sedan övergav dem och lät dem bli slaktade. Ukrainarna utnyttjades i ett snarlikt cyniskt spel. Det är numera en gammal sanning att det amerikanska militärindustriella komplexet skapar krig och utkämpar dem i andra länder vilka ödeläggs och överges. Afghanistan har systematiskt ödelagts och korrumperats och sedan, när jänkarna lekt färdigt med andras liv, återlämnats till talibanerna - utan att man gjort något gott till förmån för den afghanska befolkningen och kvinnorna vilka man påstod sig vilja hjälpa.

Nu står kurderna i tur. Efter att ha hjälpt till att städa upp efter amerikanernas banditorganisation IS, som de förlorade kontrollen över, överges nu kurderna och överlämnas åt turkarna.

Inte mycket nytt under solen. Amerikaner är ett gränslöst och egoistiskt pack, åtminstone allt sedan slöddret tog makten efter Franklin D Roosevelts frånfälle. Det blir nog inte någon ordning på dem förrän USA:s krig utkämpas på amerikansk mark.

Falun tisdagen den 8 oktober 2019
Mikael Styrman
.

Inga kommentarer: