onsdag 30 oktober 2019

Dollarn tog al-Baghdadi


.
Dollarn är som vanligt den enda amerikanska soldat som alltid fungerar och den bet på al-Baghdadis omgivning också. Jänkarna letade reda på honom med dollarns hjälp och tog honom av daga.

Det betyder inte att han straffades, inte heller att rättvisan nådde honom. Men det betyder att jänkarna inte behövde honom längre. De oljerika länderna Syrien och Irak är söndertrasade och har numera svårt att värna sin olja mot de amerikanska tjuvarna. 
Det amerikanska militärindustriella etablissemanget har fått den budgethjälp de såg fram emot när de hjälpte al-Baghdadi och de andra banditerna i IS igång.

Man har begravt honom till havs med ”iakttagande av muslimska traditioner och sedvänja”. Det är ett finare sätt att uttrycka att man skyfflade resterna av honom i sjön.

Romarriket har bytt skepnad. I forna tider kastrerade man sina fiender, lät dragdjur slita dem i fyra eller fler stycken och avslutade med att spetsa huvudet på en påle vid stadsmurens port. Nu, i vårt mediala tidevarv, skyfflar man istället slamsorna i havet från en helikopter om natten och sänder ut Donald Trump i TV där han får göra typiskt amerikanskt kloka uttalanden.

Falun onsdagen den 30 oktober 2019
Mikael Styrman
.

Inga kommentarer: