söndag 12 september 2021

9/11 Halleluja!

 .

Stora delar av lördagen ägnade SVT åt USA:s propagandashow med uppläsningen av namnen på de cirka 3.000 döda efter 9/11-attentaten. Hela spektaklet var naturligtvis bara ett försök att påverka den amerikanska opinionen och världsopinionen att tycka USA:s åtgärder i Afghanistan varit berättigade. Som om 9/11 vore det grövsta brottet mot mänskligheten att rapportera om under de senaste 20 åren. Eller som om Sverige är USA:s 51:a delstat. Det bekom inte TV:s propagandafolk att ingen läste upp namnen på de hundratusentals oskyldiga människor som mördats, terroriserats och drivits iväg från sina hem i Afghanistan. Istället vältes denna krigsindustrins propaganda över oss, förmodligen för att flytta fokus från brotten mot mänskligheten och terrorn mot afghanerna samt vad som förefaller vara ren plundring av våra skattebetalare, under sken av att vara humanitära insatser. Självfallet har det även förekommit att godtrogna människor utnyttjats som en sköld av maffian. Alla inblandade är knappast skurkar. Men den totala avsaknaden av journalistisk granskning kastar tyvärr en mörk skugga över den svenska journalistiken.


Naturligtvis blir det bra och billig TV om man kan fördra att syftet med hela den amerikanska lördagscirkusen är att tillmötesgå maffians begäran om att mörklägga stölderna och ockupationstruppernas folkmord i Afghanistan och dess verkliga orsaker.


Men att inte våra media håller sig för goda för sådant är ledsamt att se.


För att sätta in saker mer i sitt rätta sammanhang omkom inte mer människor i 9/11-attentaten än att de utgör en liten bråkdel av vad som årligen omkommer i USA i trafiken eller av läkemedel.


Intressantare - och hederligare - hade naturligtvis varit att intressera sig mer för vilka som egentligen låg bakom.


- Qui bono?


Det är väl ganska uppenbart numera - åtminstone för den som har ögon att se med och huvud att tänka med?


Falun söndagen den 12 september 2021

Mikael Styrman

.

Inga kommentarer: