tisdag 21 september 2021

Regeringstrams om Cementas betydelse

 .

Under senare tid har vi matats med propaganda om Cementas och Gotlands betydelse för världens cementproduktion, världens näringsliv och husbyggandet i världen. Och banne mig, tror jag inte, att regeringen och deras kumpaner tror, att vi tror, att Cementas betydelse är så monumental som de vill påstå för att dölja myglet. Den där kampanjen som Cementa och deras kumpaner har tutat i oss är så fånig att den måste komma från kanslihuset.


Visst har Cementa, med Sosseriets välsignelse, fått monopol eller åtminstone oligopol gällande cementförsäljningen och visst har de på detta sätt fått sätta konkurrensen och fri prisbildning ur spel. Precis som många andra företag fått bilda monopol eller oligopol, till exempel bankerna, och sätta konkurrensen ur spel, vilket har gjort Sverige till ett på många områden odugligt land, med på tok för högt kostnadsläge för att kunna konkurrera internationellt. Exempelvis hotellrum kostar tre gånger mer i Sverige än i Tyskland, trots att Tyskland har högre löner. Till att äta bjuds vi oftast snabbmat kamouflerad till restaurangmat, anrättad av en person som sällan är utbildad kock. Även restaurangmaten kostar tre gånger så mycket som i Tyskland men är inte ens hälften så god. Ofta ger den mest intryck av att vara tillagad av städerskan, mellan städningen av två rum. Och ibland är det faktiskt så. I Tyskland är den oftast lagad av en riktig kock med en gedigen utbildning, utan minsta risk för att han har skurpulver kvar på händerna efter rumsstädningen.


Men för att nu återvända till cementmonopolet så är Sverige ett av världens minsta länder, med en av världens minsta cementförbrukningar, men med världens kanske dyraste husproduktion av just de skäl som jag nämnde ovan. Så liten är den svenska cementförbrukningen, att Cementa kan stänga helt och aktörer utomlands ta över leveranserna, kanske till och med utan att de märker att Cementa har stängt. Förmodligen skulle det ge oss billigare cement.


Problemet med Cementas kalkbrytning på Gotland är av en annan art. NationalSocialdemokrati är det som vi har i stället för till exempel kristendom och islam vilket det kan vara i andra länder. 

Cirkus-Cementa är den naturliga konsekvensen av Sosseriets ohejdade vana att lura även direkt motstående intressen att de bör söka sig till NationalSocialdemokraterna och förklara sig troende. Följaktligen har man gjort en miljölagstiftning som fördyrar byråkratin någonting oerhört, men utan att skydda miljön. Alla ska få sitt. Det är på ren svenska bara spel för kulisserna och sammanfattas med att verksamheter som har Sosseriets välsignelse alltid får grönt ljus - oavsett vad fan de gör eller hur de gör det - medan den som inte har köpt sig Sosseriets beskydd får ett helvete.


Ibland innebär det rent av att de ruineras av den NationalSocialdemokratiska maktapparaten, kamouflerat till myndighetsutövning. I Sverige blir de inte gasade till döds och får inte guldet i tänderna utpetat, men det beror nog mest på att Sosseriet inte vet hur man gör. De gräver ju till och med ned liken på 60 cm djup - inlindade i plastsäckar. Det skulle aldrig ha accepterats i Tyskland.


Och om det någon enstaka gång råkar sig så att någon domstol inte förstår att miljöprövningen bara är politiska potemkinkulisser och mygel, så rycker strax regeringen ut och ställer till rätta. 


De som drabbas, till exempel får sin miljö förstörd eller får sitt vatten förgiftat, får stå där med lång näsa och dumstruten på huvudet och undra över varför det gick så här - igen!


Falun tisdagen den 21 september 2021

Mikael Styrman

.

Inga kommentarer: