måndag 27 september 2021

Problemet med elsparkcyklarna löser nog sig självt

.

Vi är nog många svenskar som förvånas över hur man får sköta något så taffligt, lansera något så illa genomtänkt, så kontraproduktivt och onödigt, något som ställer till så mycket jävulskap för folk som de här elsparkcyklarna som ligger och dräller överallt, när de inte försöker köra över oss på vägar, trottoarer och i köpcenter. De borde aldrig ha lämnat ritbordet - åtminstone inte förrän ritningarna blir klara och konceptet fungerar till något annat än att bara göra folk förbannade.


Inte finns det heller något hopp om att den kollektiva kökkenmöddingen, som den svenska offentliga förvaltningen är, ska komma fram med någon lösning, innan vi alla är döda och begravda.


Men hav tröst. Det är förmodligen som den amerikanske presidenten Franklin D Roosevelt vid något tillfälle sa - jag tror det var till Winston Churchill:


Man ska inte lägga ned för mycket tid på sådana här problem. De tenderar att lösa sig på ett eller annat sätt ändå.


Och just så kan det bli med elsparkcyklarna. Om inte annat så löser ryssarna problemet. De får ju utan att störas stjäla allt som går att få lös i Sverige - och en hel del annat också. När de anser sig mogna för tekniken kan vi förvänta oss att de åker runt med lastbilar, slänger in elsparkcyklarna i skåpet och åker hem med dem. Så är problemet löst.


Ingen bryr sig om vad internationella ligor stjäl i Sverige. Allra minst tullen efter att en galen centerkvinna plockade av dem vapnen och decimerade dem till ett fåtal. När vi var less och urförbannade på ett odugligt polis- och rättsväsende, och därför hade medborgargarde i Övertorneå, kom de ibland farande nästan varje natt, någon gång till och med flera lastbilar per natt, fullastade med stöldgods så till den milda grad att däcken skrapade i skärmarna och på väg till Ryssland. Svenska myndigheter var helt ointresserade. Av företag och privatpersoner fick man stjäla vad som helst. Statens män var bara intresserade av sådant som på något sätt störde den svenska gangsterstaten.


Falun måndagen den 27 september 2021

Mikael Styrman

.

Inga kommentarer: