måndag 27 september 2021

Cyklist dog av enfaldigt USA-slickande

 .

Igår dog en äldre cyklist i Västerås. Han såg inte en elsparkcykel som någon lämnat på cykelvägen och körde på den, ramlade och dog, som det får förstås av den rapportering som hittills skett.


Men det var ju egentligen inte elsparkcykeln som dödade honom. Den var bara det praktiska beviset på samhällets förfall, närmare bestämt politikens förfall. Han dödades egentligen av enfaldiga politiker som inte kan skilja på utveckling och teknikutvecklingens avarter. Det är ju nämligen så, att allt som går att göra inte nödvändigtvis är lämpligt att göra. I ett oordnat samhälle, en anarki, råder djungelns lag och vem som helst, som har resurserna, är fri att strö ut elsparkcyklar okontrollerat i samhället så att alla andra tvingas gå omkring och i bästa fall bara snubbla på dem där de ligger drällande var som helst. I sämre fall får man göra sitt bästa för att hoppa undan eller väja för dem, där kommer i hög fart, framförda av idioter, på vägar, trottoarer och i köpcenter och liknande. Så är det i en anarki. 


Men i ett ordnat samhälle där vi avlönar människor för att sköta samhället, behöver man inte råka ut för sådant. Där skulle aldrig en verksamhet accepteras som innebär att vilken galning som helst, utan någon som helst kontroll, kan börja fara fram som en vettvilling på motordrivna fordon, där varken fordonet eller föraren går att identifiera, vare sig han har kalasjnikov eller inte.


Jag tror att orsaken till att fenomenet över huvud taget existerar är resultatet av åratal av amerikansk indoktrinering i media. Det har fått korkade politiker att tro att efterliknande av USA per definition är något bra.


Just i fråga om elsparkcyklarna är det snarare tvärtom. Alla människor, kanske framför allt unga, som borde röra på sig, träna och hålla sin kropp igång, i allt högre grad inte gör så. Istället sitter de hemma och mumsar en gigantisk låda chips och släpar med sig en gigantisk läskflaska vart de går, som om den vore livsnödvändig för deras överlevnad. I soffan tittar de på TV och allehanda andra skärmar när andra, mot mångmiljonersättning motionerar i deras ställe.


Framtiden blir ”amerikansk”. En generation av fläskberg fostras, vilka kommer att vara oförmögna att förflytta sig för egen maskin, vilka kommer att vara mer eller mindre oförmögna att arbeta och som kommer att förlänga sjukvårdsköerna och ligga samhället till last.


Hur är det ens möjligt att detta pågår, att inte våra politiker satt ned foten? 


Falun måndagen den 27 september 2021

Mikael Styrman

.

Inga kommentarer: