måndag 27 september 2021

Gärna pension - men först en rejäl smitta

 .

I röda Överkalix har hittills dött åtta personer på ett vårdhem och enligt media har ett trettiotal smittats, dock hittills utan att dö.


Nationalsocialdemokratin har numera kommit långt ifrån de ideal den säger sig representera. Åtminstone delar av vården, som inte tycker att det är rimligt att kräva att den som ska vårda andra själva inte sprider smitta, har kommit att ibland mera likna dödspatruller som knuffar äldre utför ättestupan. Det tycks ha blivit en mänsklig rättighet att både inte ta vaccin OCH samtidigt bita sig fast på ett arbete, en funktion, för vilken man själv därmed blir helt olämplig i den verklighet som en pandemi innebär. Det har blivit ett privilegium att göra hur man vill och därmed fritt att smitta andra. En vårdapparat nära kollaps synes oförmögen att hantera sin egen organisation. Följden blir att människor som helt isolerat sig dör ändå.


Blandmissbrukarna skyddar varandra. De urskuldrar sig med att de ”har haft möten”. Samhället sänker sina kostnader genom att knuffa de vårdbehövande utför ättestupan. Massmedia tittar bort och tiger. Restriktionerna tas bort helt, i en tid när erfarenheten visar att det sannolikt är mycket olämpligt. Den som inte har tagit vaccin förutsätts själv agera genom att hålla avstånd, undvika trängsel och så vidare. Det är naturligtvis lika naivt som att tro att skjutande med kalasjnikov på gatorna är en följd av att samhället inte har nått ut med informationen.


Vi får så småningom se vad ”Oraklet i Delfi” urskuldrar sig med när oraklet tar sig ut ur de hallucinationframkallande ångorna. Kanske man ”inte såg det komma”? Det är ju en vanlig och ofta återkommande floskel?


Jag såg en uppgift om att inte mindre än sju av de åtta påstods vara fullvaccinerade. Det väcker både frågetecken och oro. Men den omständigheten verkar inte uppmärksammas nämnvärt. Det gör massmedias tystnad än svårare att förstå eller acceptera. Man kan väl inte bara ägna sig åt att publicera ”maktens berättelser”? Något litet journalistiskt arbete kan väl vara lämpligt att utföra?


Falun måndagen den 27 september 2021

Mikael Styrman

.

Inga kommentarer: