fredag 13 mars 2020

Den kollektiva ryggradslösheten hemsöker landet

.
Sosseriet är livrädda för att ta i problemet Corona. Regeringen undandrar sig sitt ansvar och fattar inte erforderliga beslut. Följden blir att de - som vanligt - försöker att både pissa och hålla igen samtidigt.

De låtsas att det är en demokratireform när de överlåter åt skolorna själva att axla det ansvar regeringen borde tagit. Skolorna har varken samma inflöde av rapporter från omvärlden eller regeringens befogenheter.

Följden blir att regeringen sätter igång processer som skapar ekonomiska kriser, konkurser och massarbetslöshet, men man vågar inte vidta åtgärder som skulle kunna åstadkomma något nyttigt. Man bara drar ut på krisen i tiden.

Kanske är det ett missriktat försök att kapa belastningskurvan inom sjukvården genom att dra ut på belastningen i tiden? Men har Sverige verkligen tiden på sin sida? Det pratas redan om akut brist på provtagningsutrustning för Corona och brist på skyddsutrustning för sjukvårdspersonalen.

Bristen på provtagningsutrustning kamoufleras med eufemiska floskler om att ”vi har gått in i en ny fas”. Underförstått att vi har VALT att gå in i en ny fas, när verkligheten innebär att man har skött sitt fögderi så illa, att man inte har någon utrustning. och därför TVINGATS in i en fas av improduktivt vimsande utan adekvata redskap.

Hur tänker regeringen och dess långfingrade vapendragare i SKL, regioner och landsting att sjukvårdspersonalen ska sköta sitt arbete utan skyddsutrustning? Förväntas våra sjuksköterskor och biträden skydda sig mot Coronas luftburna smitta med svetsskärmar?

Falun fredag 13 mars 2020
Mikael Styrman

Inga kommentarer: