lördag 28 mars 2020

Faster Aina behöver inte fara till Ukraina

.
Minns ni Euskefeurats härliga ironiska låt om faster Aina som skulle skickas till Ukraina för att hålla nere vårdkostnaderna.

Nu kanske faster Aina inte behöver fara till Ukraina.

Med Corona-viruset och den tafatta hanteringen av den löser regeringen kostnadsexplosionen, som inte precis blev bättre av att man importerade hundratusentals människor, varav många analfabeter, som aldrig kommer att bidra till samhällets kostnader.

Nu kommer faster Aina bara att behöva åka till kyrkogården efter att hemtjänsten eller vårdpersonalen varit runt och spridit Coronaviruset.

Även kostnadsexplosionen förorsakad av migrationen är regeringen på väg att lösa på ett väldigt raffinerat sätt. Först har Miljöpartiet, Centern och sosseriet - kanske även en del andra krutuppfinnare - lockat hit analfabeter från hela världen. Sedan tar man inte ansvar för deras integration utan tar ihjäl dem med Corona. Härom dagen var det en stor nyhet att 6 st svensk-somalier hade gått åt på grund av Corona. Det är naturligtvis oproportionerligt många. Miljöpartisterna har inte ens brytt sig om att ta reda på hur man ska kunna kommunicera med dem. 

Jag börjar tycka att vi har en nog så rå socialpolitik i det här landet. Nog hade det varit humanare att uppmana dem att stanna hemma. Men raffinerat är det onekligen - och straffritt.

Det blir ju inte mindre skamlöst av att man gör ett stort nummer av att någon SverigeDemokrat ska ha uttryckt sig olämpligt i samband med nyheten om deras död. Jag känner inte till hur det var med den saken, men han hade i alla fall inte dödat dem, som de som kritiserade honom. 

Tala om att se grandet i sin nästas öga, men inte kunna se bjälken i det egna ögat.

Falun lördag 28 mars 2020
Mikael Styrman

Inga kommentarer: