fredag 13 mars 2020

Hälsovårdsinformation eller propaganda?

.
Vi borde kunna lita på den information som vi får om Corona-virusets spridning. Den borde stå över politiska lögner och vapenhandlarnas krigshetsande propaganda - men icke!

I flera dagar matades vi uppenbarligen med uppgifter från psykopater som ville skaffa sig en politisk ros. ”Det går inte att lita på diktaturen i Iran.…mångfalt fler har dött än vad regimen uppger” osv uttalade den ena efter den andra viktigpettern myndigt i media. Demokratier är mycket pålitligare fylldes det nästan alltid på med i samma veva. De budskapen går ofta hand i hand. Den här gången framförda av olika personer för att öka trovärdigheten i budskapet att man inte kan lita på iranierna.

Nå, jag har inget problem med det budskapet. Jag kan mycket väl tänka mig att det  ligger närmare till hands att man ljuger i en diktatur. Men då förväntar jag mig att demokratierna - eller låtsasdemokratier som Sverige - håller sig till sanningen.

Men så sket allting sig när nyhet efter nyhet talade om att värsta smittospridaren i Europa inte var Iran utan Italien. Trots att det tidigt blev känt att inresta från Italien spred smittan i Sverige vidtogs såvitt bekant inte några åtgärder med anledning av den saken.

Inte ett ljud om att ”demokratier” i allmänhet och Italien i synnerhet inte går att lita på. Tvärtom fortsatte den amerikaniserade propagandan att varna för Iran.

Folkhälsomyndigheten fick Transportstyrelsen att dra in Iran Airs tillstånd att flyga på Sverige med motiveringen att de inte hade ordning på folkhälsan i Iran. Men när det visade sig att Sverige nedlusades av smittade från Italien resulterade inte det i motsvarande åtgärder mot Italien som man nyss ganska omotiverat hade utsatt Iran för.

Idag är Italien igenbommat. Landet är i upplösningstillstånd. Man försöker få ordning på Coronaspridningen i landet. Men den USA-slickande vasallstaten Sverige fortsätter att hindra Iranska plan, men inte Italienska.

Sedan är det en annan sak att det inte är så effektivt att hindra exempelvis människor att flyga från Iran till Sverige. Det gör livet till ett elände för dem som är i Iran och behöver ta sig till Sverige. Svindyrt blir det också för dem. Paradoxalt nog blir följden även den motsatta i förhållande till den man påstår sig eftersträva. Eventuella smittade kommer till Sverige i alla fall, men en anan väg och utan att det uppmärksammas. Så är det ju tyvärr med den numera dysfunktionella staten Sverige. Snacka går ju när man tror sig få amerikanska favörer, men sedan lyckas man inte få det att fungera i praktiken. Det blir lite grand som när de blinda slåss…

Falun fredag 13 mars 2020
Mikael Styrman

Inga kommentarer: