fredag 27 mars 2020

Testutrustning bara för de ansvarsfulla

.
Corona är länge osynligt, men enligt flertalet rapporter ändå smittsamt. Tillgänglig och nära testutrustning, i tillräckligt antal, är förstås önskvärt om man vill kunna begränsa spridningen av Corona. Självklart. 

Enligt uppgifter i media pågår ett arbete som syftar till att få fram sådan utrustning. Skulle det lyckas förbättras naturligtvis förutsättningarna att begränsa spridningen högst väsentligt.

Sedan kommer det sannolikt att finnas ett problem med människor som inte testar sig eller som testat sig med positivt resultat utan att bry sig om resultatet. Det är nog svårt att i så fall komma till rätta med.

I Sverige kommer vi ju inte ens till rätta med notoriska bilrånare och vettvillingar i trafiken - under i övrigt ordnade förhållanden.

Ta som exempel den notoriske vettvillingen som i januari i hög fart körde in i en familjs bil på Örby-leden utanför Stockholm, dödade mannen och skadade övriga i bilen. Han har nu fått sin dom. Han fick 3 år och 3 månader trots ett syndaregister med en lång rad tillfällen då han demonstrerat sin totala likgiltighet inför hur hans göranden påverkar andra människors säkerhet och annat.

Det verkar väldigt billigt att med hans register få köra ihjäl andra människor och förstöra deras liv och komma så lindrigt undan. Inget annat än ett hån mot alla andra och mot offren i synnerhet. Jag tycker att det kan ifrågasättas om inte han borde förvaras för att skydda allmänheten och aldrig släppas lös. Men det svenska rättsväsendet fortsätter att skydda slöddret och håna allmänheten som betalar deras löner och vars uppgift det egentligen är att skydda. Men politiken och rättsväsendet upplever sig vara med ”i det andra laget”. Undrar varför det är så?

Är det för få svenskar som uttrycker förakt mot rättsväsendets representanter eller varför blir det ingen förändring? Det måste väl ändå vara så, att de upplever sig respekterade av allmänheten, när det inte uppstår ett tryck från dem som idag är psykopaternas beskyddare vilket skulle resultera i att lagen och dess tillämpning ändras.

Falun fredag 27 mars 2020
Mikael Styrman

Inga kommentarer: