fredag 20 mars 2020

En dårskap utan like

.
Som ett brev på posten förr i tiden kommer en viruspandemi på besök i ett land, vars politiker systematiskt i åratal har trasat sönder dess förmåga, att göra någonting över huvud taget på ett begripligt och skickligt sätt.

Sverige var mycket väl rustat att möta allehanda kriser innan dårarna körde landet i botten. Jag såg en uppgift härom dagen om att det bland all den utrustning som skänktes bort eller stals från försvaret fanns 630 st oanvända respiratorer. De hade kommit väl till pass om den här pandemin blir lika allvarlig som de åtgärder blivit vilka skulle skydda oss mot samma pandemi.

En dårskap utan like - dessutom straffri.

Falun fredag 20 mars 2020
Mikael Styrman

3 kommentarer:

Anonym sa...

Det är ju tragiskt på sitt sätt, expressen nämner till och med 900. Vet ej vilket är bättre, vårdas i respirator tills man dör eller dö snabbare? Dom flesta som åker in i en respirator verkar trilla av pinnen ändå, kanske ngn yngre klarar sig och då borde dessa ha företräde till respirator.....för valet kommer förr eller senare ändå.

Anonym sa...

Och ändå så motiverar politikerna sina höga löner med allt ansvar de påstår sig ha...Man kan bara skratta åt att en del människor går på sådana lögner! Sanningen är ju att politikerna valt sitt "jobb" för att slippa jobba och utbilda sig! Man lär sig ett trettiotal floskler utantill och att ljuga obehindrat sen är man färdig politiker!

Benny

Mikael Styrman sa...

Colin Nutley gjorde en komedi om stölderna i staten redan 1987. ”Nionde Kompaniet” hette den. Plundringen av staten var nog en offentlig hemlighet redan då. Det är 33 år sedan dess. I stort sett ingen har lagförts av sina kumpaner i rättsväsendet. Följden har blivit att små stölder har ersatts av stora stölder.

När missförhållandena så att säga detonerar i ansiktet på oss svarar skurkarna alltid: ”Nu är inte rätt tid att utse syndabockar”. I Sverige är det aldrig rätt tid att utse syndabockar. Så blir det ju som det blir också.

Det nya är att det nu troligen kommer att gå att se, att våra kriminella politiker och deras kumpaner numera även orsakar skattebetalares död.