fredag 27 mars 2020

Propagandaministeriet slår till igen

.
Jajamän!

Propagandaministeriet har slagit till igen.

Flera inslag i TV igår hade tydlig propagandaprägel.

Några exempel:

Region Stockholms vädjan om personal som vill ta emot Corona-smittade utan skyddsutrustning har blivit en stor framgång. Över 5 000 har nappat. Hemligheten bakom framgången? Gör först 50 000 arbetslösa och - vips - så har man fått 5 000 som behöver försörja sig att tycka att det är en bra idé att hantera Corona-smittade utan eller med bristfälliga skydd.

Sverige är navet runt vilket resten av världen snurrar. Åtminstone enligt den svenska nomenklaturan. När allehanda tomtar plötsligt ska komma fram till vilka som har samhällsviktiga arbeten har nu propagandaministeriet lyckats göra det till en Rysslandsfråga. Det finns enligt vår USA-styrda administration inget viktigare för Rysslands säkerhetstjänster och spionorganisationer att göra än att hålla reda på vilka svenskar som kommunala byapolitiker tycker att har samhällsviktiga jobb. Listor bör därför inte upprättas över dem, tycker SÄPO. Inte så lätt att hålla reda på dem om man inte får förteckna dem tycker vän av ordning. Kanske är det så hemligt att det till och med är hemligt för oss själva? Vi kanske inte ens borde meddela vilka som har samhällsviktiga jobb? Kanske borde uppgifterna anonymiseras. För säkerhets skull även sekretessbeläggas. Självfallet blir hela operationen förlamad då - men vad mer är nytt? Det är ju den svenska modellen. Sedan låter propagandaministeriet media berätta om hur bra myndigheterna samarbetar.

Kronprincessan Victoria har sosseriet nu dammat av. Ungefär som kommunisterna gjorde i Sovjetunionen under Andra Världskriget. Från revolutionen fram till Andra världskriget var inte kyrkan vatten värd. Kyrkorna användes som djurstallar. Men när det svenska sosseriets allierade Adolf Hitler angrep Sovjetunionen dammades kyrkorna av och människorna uppmanades att gå i kyrkan. Nu när Stockholms politiker först har förvandlat sjukvården till en katastrof och sedan bjudit in Corona-Viruset, dammas kungahuset av i vanlig ordning för att hålla moralen upp.

Hemtjänstpersonal utan professionell ledning sprider Corona bland äldre som utgör den främsta riskgruppen. Den utplundrade och sönderorganiserade sjukvården bedrivs under former som smittar personalen. Outbildade eller oerfarna eller ringrostiga rekryteras - även bland riskgrupperna - möjligen av nödvändighet. De får en snabbutbildning och indoktrineras till okritiskhet. Okritiskhet som är en följd av aningslös auktoritetstro. Sjukvårdsledningen talar om ”alternativa metoder”. Det låter i sammanhanget som nyspråk ägnat att dölja något riktigt allvarligt. Det är svårt att inte associera till Iran-Irak-kriget 1980-1988. Då användes martyrer som minröjare. Helt utan hjälpmedel och skyddsutrustning sattes de att traska in i minfälten för att med sina fötter utlösa minorna. Den som lyckades garanterades att komma till himlen och få 72 jungfrur.

Kanske kan man utöka de ”alternativa metoderna” med att importera sådana där järnstaket från Iran och tala om att de har helande egenskaper och skyddar mot ondska. Om alla slickar på staketet på morgonen behöver de ingen skyddsutrustning alls.

Auktoritetstro bland befolkningen och psykopater inom nomenklaturan är ingen hälsosam kombination.

Falun fredag 27 mars 2020
Mikael Styrman

Inga kommentarer: