lördag 21 mars 2020

Nya tider nya seder

.
Det är ett uråldrigt makthavartrick för att avleda människors uppmärksamhet att framför despotens vagn kasta ut lite pengar på måfå åt människorna som kantar vägen.

Ungefär så gör regeringen nu också, när den strör ut lite miljarder på måfå, utan att ha en aning om, eller bry sig om, vad som senare händer med dem. Men idag kastas de inte rent fysiskt ut på gatan utan de trumpetas ut i TV och andra media, innan de så småningom försvinner till de med känningar i maktapparaten.

Åtminstone lite påminner det om när vi skänker pengar till katastrofparasiter, FN och andra korrupta organisationer. Visst blir det bidrag av dem och visst blir någon glad, men sällan de som hjälpen var avsedd för.

Den här oorganiserade jultomteverksamheten som regeringen ägnar sig åt nu löser inte problemen i det svenska samhället. Den ger möjligen, men bara möjligen, lite lugn och ro åt regeringen för stunden och minskar på trycket från regeringens normala stödtrupper i det korporativa Sverige.

Regeringen borde inte hålla på med jultomteverksamhet utan istället så snart som möjligt få samhället att fungera genom att istället för diffust och tidsmässigt obestämt bludder arbeta med konkreta och i tiden bestämda åtgärder vilka gör det möjligt för både näringsliv och befolkning att veta vad som gäller. Det här tafatta lallandet skapar en osäkerhet som ödelägger landet.

Falun lördag 21 mars 2020
Mikael Styrman

Inga kommentarer: