lördag 21 mars 2020

En annan konstig sak med Corona

.
Det hela brakade lös, först med en intensiv bevakning av Kina, följd av en lika intensiv bevakning av Iran. Båda innehöll bland annat inslag, vilka gick ut på att diktaturerna inte går att lita på, att de ljuger om antalet smittade och så vidare.

Kulmen i propagandakriget kom på sätt och vis när Iran Airs tillstånd att flyga till Sverige och Arlanda drogs in, med hänvisning till att Iran inte hade kontroll över smittan. Men då hade Italien redan blivit värre däran. Men inte ett ljud i motsvarande fördömande ordalag i svenska media om Italien. Inga indragna flygtillstånd mot Italien. Inte ens ett ordentligt mottagande av hemvändare från Italien trots att man då visste att många av dem sannolikt var smittade och förväntades sprida smittan vidare i Sverige.

Varför var svenska myndigheter och media så på tåna i start, med Kina och Iran? Varför taggade man genast ned om Italien?

Att sedan media skenat och skapat Corona-hysteri som fått samhället att stanna, det får vi väl leva med. Media fungerar så. Men det är inte självklart att paniken hade infunnit sig om den svenska sjukvården hade varit välskött, som förr.

Panikens moder är den misskötta sjukvården, utan fungerande materialförsörjning, utan lager, utan beredskap, utan IVA-platser, med människor som dör i sjukvårdsköer, med politiker som plundrar skattebetalarna till exempel genom Nya Karolinska och med psykopater i vårdens maktpyramid vilka gynnar scharlataner som opererar in plastslangar i halsen på folk och påstår att de ska växa fast och så vidare.

Hade politikerna skött sitt jobb hade det inte blivit någon panik. Nu underblåser politikerna gärna paniken för att gömma sina tillkortakommanden och sina tjuverier bakom paniken.

Följden tycks bli att politikerna dödar fler människor genom att kollapsa ekonomin än vad Corona-viruset tar kål på. Dessutom förvandlar de livet till ett helvete även för de friska.

Falun lördag 21 mars 2020
Mikael Styrman

Inga kommentarer: